Uradni list

Številka 63
Uradni list RS, št. 63/2024 z dne 26. 7. 2024
Uradni list

Uradni list RS, št. 63/2024 z dne 26. 7. 2024

Kazalo

Ob-2669/24, Stran 1942
Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Republike Slovenije, Dunajska cesta 22, 1000 Ljubljana (v nadaljnjem besedilu: MKGP), na podlagi 19. člena Uredbe o izvajanju intervencije izmenjava znanja in prenos informacij ter usposabljanje svetovalcev iz strateškega načrta skupne kmetijske politike 2023–2027 (Uradni list RS, št. 57/24; v nadaljnjem besedilu: uredba o prenosu znanja) in 5. člena Uredbe o skupnih določbah za izvajanje intervencij razvoja podeželja, ki niso vezane na površino ali živali, iz strateškega načrta skupne kmetijske politike 2023–2027 (Uradni list RS, št. 77/23; 19/24, 52/24 v nadaljnjem besedilu: uredba o skupnih določbah), objavlja
javni razpis 
za podintervencijo usposabljanje svetovalcev za leto 2024 
1. Osnovni podatki o javnem razpisu
Predmet javnega razpisa:
Predmet javnega razpisa je dodelitev podpore iz naslova podintervencije usposabljanja svetovalcev 
Razpisana sredstva po sklopih:
Višina razpisanih nepovratnih sredstev znaša 100.000,00 eurov, ki se razdeli po naslednjih sklopih: 
Sklop A za kmetijske vsebine: 85.000,00 eurov 
Sklop B za gozdarske vsebine: 15.000,00 eurov 
Sredstva se zagotovijo iz proračunskih postavk MKGP, in sicer: 
– 33.900,00 eurov iz proračunske postavke 221064 – Skupni strateški načrt 2023-2027 – EKSRP – EU, 
– 66.100,00 eurov iz proračunske postavke 221065 – Skupni strateški načrt 2023-2027 – EKSRP – slovenska udeležba. 
Delež sredstev Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja znaša 33,9 %, delež sredstev iz proračuna Republike Slovenije pa 66,1 %.
Vrsta javnega razpisa:
Zaprti.
Obdobje vlaganja vlog na javni razpis: 
Vložitev vloge na javni razpis poteka od 19. avgusta 2024 od 8. ure do vključno 19. septembra 2024, do 14. ure.
Cilji intervencije:
Povečati raven usposobljenosti oseb dejavnih v kmetijskem, gozdarskem in živilskopredelovalnem sektorju.
Informacije o javnem razpisu:
Informacije o javnem razpisu so dostopne na naslednji povezavi: https://skp.si/aktualno/info-tocke
2. Namen in cilj intervencije: namen in cilj intervencije sta določena v 3. členu uredbe o prenosu znanja.
3. Vlagatelj in upravičenec ter sklopi javnega razpisa
3.1. Vlagatelj in upravičenec do podpore iz 12. člena uredbe o prenosu znanja je izvajalec usposabljanja, ki izpolnjuje pogoje iz 14. člena uredbe o prenosu znanja in tega javnega razpisa.
En vlagatelj lahko na javni razpis vloži le eno vlogo na sklop.
3.2. V skladu s četrtim odstavkom 19. člena uredbe o prenosu znanja je javni razpis strukturiran v dva sklopa, in sicer:
– sklop A za kmetijske vsebine in
– sklop B za gozdarske vsebine.
Vlagatelj, ki bo izvedel usposabljanje, mora za dodelitev podpore poleg splošnih pogojev za dodelitev podpore iz uredbe o skupnih določbah za izvajanje intervencij ob vložitvi vloge izpolnjevati tudi pogoje iz 14. člena uredbe o prenosu znanja.
3.3. Sklopi
Sklop A – kmetijske vsebine
Vlagatelj mora izvesti usposabljanja ali napotiti svoje zaposlene na usposabljanja, katerih tematika sodi med vsebinske sklope iz 1. do vključno 7. in 9. točke drugega odstavka 11. člena uredbe o prenosu znanja.
Sklop B – gozdarske vsebine
Vlagatelj mora izvesti usposabljanja ali napotiti svoje zaposlene na usposabljanja, katerih tematika sodi med vsebinske sklope iz 8. točke drugega odstavka 11. člena uredbe o prenosu znanja.
3.4 Rok za izvedbo usposabljanj iz sklopa A in B je 31. decembra 2024.
3.5 Povračilo poenostavljenih stroškov v primeru izvedbe usposabljanj v obliki klasičnih ali spletnih predavanj znaša 8 eurov na uro na posameznega udeleženca usposabljanj. V primeru izvedbe usposabljanj v obliki delavnic ali ogleda dobrih praks povračilo poenostavljenih stroškov znaša 27 eurov na udeleženca na uro. V primeru napotitve svetovalca na usposabljanje v tujino se sredstva dodelijo v obliki povračila dejanskih upravičenih stroškov in sicer v višini do 1.500 eur na osebo.
Ne glede na prejšnji odstavek skupna višina odobrenih sredstev iz odločbe o pravici do sredstev ne sme biti presežena.
Ena ura usposabljanja pomeni 45 minut izvajanja in ne vključuje časa porabljenega za odmor ali pot.
4. Pogoji za dodelitev podpore
4.1. Vlagatelj mora ob vložitvi vloge na javni razpis izpolnjevati pogoje od 1. do 6. točke prvega odstavka 9. člena uredbe o skupnih določbah.
4.2. Poleg pogojev iz prejšnje točke mora vlagatelj ob vložitvi vloge na javni razpis izpolnjevati tudi pogoje iz 14. člena uredbe o prenosu znanja:
a) glede izpolnjevanja pogoja iz 1. točke prvega odstavka 14. člena uredbe o prenosu znanja mora vlagatelj vlogi priložiti dokazilo, ki izkazuje, da je imel najmanj dve leti pred letom objave javnega razpisa pri Agenciji Republike Slovenije za javnopravne evidence in storitve registrirano dejavnost v skladu s predpisom, ki ureja standardno klasifikacijo dejavnosti;
b) izpolnjevanje pogojev iz 2. in 3. točke prvega odstavka 14. člena uredbe o prenosu znanja vlagatelj izkaže na Prilogi 1, ki je del razpisne dokumentacije k javnemu razpisu;
c) izpolnjevanje pogoja iz 4. točke prvega odstavka 14. člena uredbe o prenosu znanja vlagatelj izkaže na Prilogi 2, ki je del razpisne dokumentacije k javnemu razpisu ter priloži dokazila glede njihove usposobljenosti.
4.3. V skladu s petim odstavkom 11. člena uredbe o prenosu znanja mora vlagatelj zagotoviti, da isti upravičeni stroški iz 17. člena uredbe o prenosu znanja niso financirani v okviru javnih služb ali financirani iz drugih javnih sredstev oziroma niso del javnoveljavnih izobraževalnih programov poklicnega, srednjega in višjega strokovnega izobraževanja ter javnoveljavnih študijskih programov. Vlagatelj vlogi na javni razpis priloži izjavo na Prilogi 3, ki je del razpisne dokumentacije k javnemu razpisu.
5. Merila za ocenjevanje vlog
5.1. Merila za ocenjevanje vlog so določena v 15. členu uredbe o prenosu znanja in podrobneje opredeljena v tem poglavju.
5.2. V skladu s sedmim odstavkom 19. člena uredbe o prenosu znanja se med vlogami prispelimi na javni razpis izberejo vloge, ki so popolne in dosežejo minimalni vstopni prag 51 odstotkov od skupno 100 točk ter dosežejo višje število točk po vrstnem redu do porabe razpisanih sredstev.
5.3. Merila za izbiro vlog in točkovnik
Merila
1. 
Vključevanje različnih deležnikov v sistem prenosa znanja in inovacij v kmetijstvu (v nadaljnjem besedilu: AKIS) – maksimalno število točk 
Vlagatelj bo izmenjavo znanja in prenos informacij izvedel samostojno, s svojim kadrom, ali se bo povezal z drugimi deležniki AKIS in izvedel izmenjavo znanja in prenos informacij s pomočjo drugih deležnikov. Deležniki AKIS, ki sodelujejo pri prenosu znanja so lahko kmetijska gospodarstva, raziskovalne in izobraževalne organizacije, svetovalci, izvajalci javnih služb, organizacije in skupine proizvajalcev, rejske organizacije, upravljavci zavarovanih območij, nevladne organizacije s področja varovanja okolja ipd., pri čemer je treba upoštevati, da povezana podjetja ne predstavljajo drugih deležnikov AKIS. 
Vlagatelj sodeluje: 
– z več kot dvema različnima deležnikoma, 
– z dvema različnima deležnikoma, 
– z enim deležnikom 
– samostojno.
30 
 
 
 
 
 
 
 
 
30 
15 
10 
0
2.
Sodelovanje pri projektih (mednarodni, pilotni, EIP ipd.) – maksimalno število točk 
Vlagatelj, ki je v zadnjih petih letih pred objavo javnega razpisa oziroma v obdobju izvajanja PRP14-20, sodeloval kot član partnerstva pri mednarodnih, pilotnih, EIP ali drugih primerljivih projektih, pri čemer se upošteva le tiste projekte, ki so vsebinsko sorodni temi za katero vlagatelj oddaja vlogo. 
Vlagatelj je v zadnjih petih letih oziroma v obdobju izvajanja PRP14-20 sodeloval pri: 
– treh ali več različnih projektih, 
– dveh različnih projektih, 
– enem projektu, 
– nobenem projektu.
25 
 
 
 
 
25 
20 
10 
0
3.
Izkušnje s področja izvedbe usposabljanj odraslih s področja kmetijstva, gozdarstva ali dopolnilnih dejavnosti – maksimalno število točk 
Vlagatelj je v zadnjih petih letih uspešno izvedel: 
– tri ali več različnih usposabljanj, 
– dve različni usposabljanji, 
– eno usposabljanje, 
– nobenega usposabljanja.
25 
 
 
25 
20 
10 
0
4.
Inovativne oblike izvedbe usposabljanj – maksimalno število točk 
Vlagatelj bo izvedel izmenjavo znanj in prenos informacij na več načinov in sicer v obliki fizičnih ali spletnih predavanj, seminarjev, delavnic, demonstracijskih prikazov in drugih (inovativnih) oblik prenosa znanja. 
Vlagatelj bo izvajal: 
– vsaj tri različne načine izvedbe usposabljanj, 
– dva različna načina izvedbe usposabljanj, 
– en način izvedbe usposabljanj.
20 
 
 
 
20 
10 
0
6. Obveznosti upravičenca: upravičenec mora izpolnjevati splošne obveznosti iz prvega, drugega in tretjega odstavka 25. člena uredbe o skupnih določbah ter obveznosti iz 20. člena uredbe o prenosu znanja.
7. Finančne določbe: finančne določbe so določene v 16. členu uredbe o prenosu znanja.
8. Vložitev vloge in postopek za dodelitev sredstev
8.1. Vlagatelj mora predložiti vlogo skladno z zahtevami iz tega javnega razpisa in na prilogah, ki so del razpisne dokumentacije k javnemu razpisu, vključno z vsemi zahtevanimi prilogami in dokazili, ki so v njej navedeni. Podatki morajo biti medsebojno skladni, resnični in točni.
8.2. Vložitev vloge na javni razpis in postopek za dodelitev sredstev sta določena v 5., 6. in 7. členu uredbe o skupnih določbah ter v 19. členu uredbe o prenosu znanja.
8.3. Javna objava upravičencev je določena v 8. členu uredbe o skupnih določbah.
9. Zahtevek za izplačilo sredstev
9.1. Upravičenec mora ob vložitvi zahtevka za izplačilo sredstev izpolniti pogoje iz 1. in 3. točke prvega odstavka 22. člena uredbe o skupnih določbah.
9.2. Poleg pogojev iz prejšnje točke mora upravičenec ob vložitvi zahtevka za izplačilo sredstev izpolniti pogoje iz 18. člena uredbe o prenosu znanja. Poročilo iz prve alineje prvega odstavka 18. člena uredbe o prenosu znanja se priloži na Prilogi 4, ki je del razpisne dokumentacije k javnemu razpisu.
10. Sistem kontrol: sistem kontrol je določen od 26. do 30. člena in v 32. členu uredbe o skupnih določbah.
11. Upravne sankcije in višja sila
11.1. Upravne sankcije so določene v 33. členu uredbe o skupnih določbah in v 21. členu uredbe o prenosu znanja.
11.2. Višja sila ali izjemne okoliščine so določene v 34. členu uredbe o skupnih določbah.
Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano 

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti