Uradni list

Številka 78
Uradni list RS, št. 78/2024 z dne 13. 9. 2024
Uradni list

Uradni list RS, št. 78/2024 z dne 13. 9. 2024

Kazalo

Št.37-2024 Ob-2875/24, Stran 2212
Svet Knjižnice Radlje ob Dravi, na podlagi 17. člena Zakona o knjižničarstvu (Uradni list RS, št. 87/01, 96/02 – ZUJIK in 92/15), 21. člena Odloka o ustanovitvi Knjižnice Radlje ob Dravi (Medobčinski uradni vestnik, št. 21/03) in 12. člena Odloka o spremembah in dopolnitvah Odloka o ustanovitvi Knjižnice Radlje ob Dravi (Medobčinski uradni vestnik, št. 13/2024 in Uradno glasilo e-občina, št. 27/2024), razpisuje delovno mesto
direktorja 
Knjižnice Radlje ob Dravi 
Kandidati za direktorja morajo izpolnjevati splošne pogoje, določene z zakonom, poleg tega pa tudi naslednje pogoje:
– ima končano univerzitetno izobrazbo po študijskem programu druge stopnje, oziroma izobrazbo, ki ustreza ravni izobrazbe, pridobljene po študijskih programih druge stopnje, in je v skladu z zakonom, ki ureja slovensko ogrodje kvalifikacij, uvrščena na 8. raven slovenskega ogrodja kvalifikacij,
– ima opravljen strokovni izpit za bibliotekarja oziroma ga mora opraviti najkasneje v zakonsko določenem roku,
– ima najmanj pet let delovnih izkušenj na vodstvenih delih v javnih zavodih za negospodarsko dejavnost,
– ima organizacijske sposobnosti, kar dokazuje s svojim dosedanjim delom,
– izkazuje znanje vsaj enega svetovnega jezika, kar utemelji s potrdilom ustreznega zavoda oziroma institucije, ki je pooblaščena za izobraževanje in poučevanje tujih jezikov, ali z zaključnim spričevalom srednje šole ali fakultete.
Delovne izkušnje na vodstvenih delih v javnih zavodih za negospodarsko dejavnost in organizacijske sposobnosti kandidat za direktorja utemelji s tem, da je iz njegovih predhodnih zaposlitev razvidno, da je uspešno opravljal vodstvene in organizacijske naloge, za kar potrebuje potrdila delodajalcev.
K prijavi mora kandidat priložiti program nadaljnjega razvoja knjižnice in njenih enot.
Direktor bo imenovan za mandatno dobo petih let. Rok za prijavo je osem dni po objavi razpisa. Prijave z dokazili pošljite na naslov: Knjižnica Radlje ob Dravi, Mariborska cesta 6, 2360 Radlje ob Dravi. Ovojnice je potrebno opremiti z oznako »Ne odpiraj-javni razpis«.
O izbiri bodo kandidati pisno obveščeni v zakonitem roku.
Svet Knjižnice Radlje ob Dravi 

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti