Uradni list

Številka 81
Uradni list RS, št. 81/2024 z dne 20. 9. 2024
Uradni list

Uradni list RS, št. 81/2024 z dne 20. 9. 2024

Kazalo

Ob-2955/24, Stran 2235
Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Republike Slovenije, Dunajska 22, 1000 Ljubljana (v nadaljnjem besedilu: ministrstvo), na podlagi 5. člena Uredbe o skupnih določbah za izvajanje intervencij razvoja podeželja, ki niso vezane na površino ali živali, iz strateškega načrta skupne kmetijske politike 2023–2027 (Uradni list RS, št. 77/23, 19/24 in 52/24; v nadaljnjem besedilu: uredba o skupnih določbah za izvajanje intervencij), 17. člena Uredbe o izvajanju intervencije regijski pristop povezovanja lokalnih proizvodov s poudarkom na ekoloških proizvodih iz strateškega načrta skupne kmetijske politike 2023-2027 (Uradni list RS, št. 60/24; v nadaljnjem besedilu: uredba) in Mnenja o skladnosti sheme de minimis pomoči »Regijski pristop povezovanja lokalnih proizvodov s poudarkom na ekoloških proizvodih« (št. priglasitve: M002-2399253-2024) z dne 13. marec 2024 za shemo de minimis pomoči »Regijski pristop povezovanja lokalnih proizvodov s poudarkom na ekoloških proizvodih« Ministrstva za finance, Sektorja za spremljanje državnih pomoči, objavlja
1. javni razpis 
za intervencijo Regijski pristop povezovanja lokalnih proizvodov s poudarkom na ekoloških proizvodih iz strateškega načrta skupne kmetijske politike 2023-2027 
1. Osnovni podatki o javnem razpisu
Predmet javnega razpisa:
Predmet javnega razpisa je dodelitev podpore za pripravo in izvajanje načrta razvoja geografsko zaokroženega območja iz 5. člena uredbe.
Razpisana sredstva:
Višina razpisanih nepovratnih sredstev znaša 2.300.000,00 eurov.
Sredstva se zagotavljajo iz proračunskih postavk ministrstva, in sicer: 
– 779.700,00 eurov iz proračunske postavke 221064 – Skupni strateški načrt 2023–2027 – EKSRP – EU udeležba; 
– 1.520.300,00 eurov iz proračunske postavke 221065 – Skupni strateški načrt 2023–2027 – EKSRP – slovenska udeležba. 
Delež sredstev Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja znaša 33,90 %, delež sredstev iz proračuna Republike Slovenije pa 66,10 %.
Vrsta javnega razpisa:
Zaprti.
Obdobje vlaganja vloge na javni razpis: 
Vložitev vloge na javni razpis poteka od 14. oktobra 2024, od 8. ure do vključno 20. decembra 2024, do 14. ure. 
Cilji intervencije:
Cilji intervencije so v skladu z drugim odstavkom 3. člena uredbe naslednji: 
– spodbujanje povezovanja lokalnih proizvajalcev v verigi preskrbe s hrano od lokalnih proizvajalcev, do predelovalcev, zadrug, sektorja HORECA, obratov javne prehrane ali trgovin, kar bo prispevalo k večji usklajenosti ponudbe in povpraševanja na geografsko zaokroženem območju 
– povečanje števila lokalnih proizvajalcev 
– večja prepoznavnost in višja dodana vrednost lokalnih proizvodov z vključevanjem v znamke ali kolektivne znamke oziroma sheme kakovosti 
– prispevek k trajnostni proizvodnji in predelavi lokalnih proizvodov
– izboljšanje prenosa znanja znotraj verige preskrbe s hrano ter
– ozaveščanje lokalne skupnosti o pomenu lokalno pridelane hrane
 
2. Namen, cilji in predmet podpore iz intervencije
1. Namen in cilji podpore so določeni v 3. členu uredbe.
2. Načrt razvoja geografsko zaokroženega območja (v nadaljnjem besedilu: načrt) je določen v 5. členu uredbe in je v skladu s 1. točko 18. člena uredbe obvezna priloga k vlogi na javni razpis.
3. Obvezne sestavine načrta so določene v drugem odstavku 5. člena uredbe.
3. Partnerstvo
1. Partnerstvo za namen izvajanja načrta je določeno v 6. členu uredbe in se vzpostavi na podlagi pogodbe o medsebojnem sodelovanju, ki je v skladu z 2. točko 18. člena uredbe obvezna priloga k vlogi na javni razpis.
2. Obvezne sestavine pogodbe o medsebojnem sodelovanju so določene v drugem odstavku 6. člena uredbe.
4. Vlagatelj in upravičenec: vlagatelj in upravičenec sta določena v 7. členu uredbe.
5. Pogoji ob vložitvi vloge na javni razpis
1. Vlagatelj mora ob vložitvi vloge na javni razpis izpolnjevati pogoje iz 9. člena in prvega odstavka 11. člena uredbe o skupnih določbah za izvajanje intervencij, razen pogoja iz 4. točke drugega odstavka 9. člena uredbe o skupnih določbah za izvajanje intervencij:
– za izpolnjevanje pogoja iz 7. točke prvega odstavka 9. člena uredbe o skupnih določbah za izvajanje intervencij v vlogi na javni razpis vlagatelj napove vrednost posameznega zahtevka za izplačilo sredstev v finančni konstrukciji, ki je del dokumenta »Načrt razvoja geografsko zaokroženega območja«, ki je sestavni del razpisne dokumentacije;
– za izpolnjevanje pogoja iz prvega odstavka 11. člena uredbe o skupnih določbah za izvajanje intervencij v vlogi na javni razpis vlagatelj prikaže zaprtost finančne konstrukcije, ki je del dokumenta »Načrt razvoja geografsko zaokroženega območja«, ki je sestavni del razpisne dokumentacije.
2. Poleg pogojev iz prejšnje točke mora vlagatelj ob vložitvi vloge na javni razpis izpolnjevati tudi pogoje iz prvega odstavka 12. in osmega odstavka 19. člena uredbe:
– za izpolnitev pogoja iz 2. točke prvega odstavka 12. člena uredbe se vlogi na javni razpis priloži »Načrt razvoja geografsko zaokroženega območja«, ki je sestavni del razpisne dokumentacije;
– za izpolnitev pogoja iz 3. točke prvega odstavka 12. člena uredbe se vlogi na javni razpis priloži izjavo občine o seznanitvi o obstoječem geografsko zaokroženem območju;
– za izpolnitev pogoja iz 4. točke prvega odstavka 12. člena uredbe se vlogi na javni razpis priloži izjavo lokalne akcijske skupine o seznanitvi o obstoječem geografsko zaokroženem območju in vsebini načrta;
– za izpolnitev pogoja iz osmega odstavka 19. člena uredbe se vlogi na javni razpis priloži »Izjava vlagatelja o že odobrenih sredstvih za iste upravičene stroške ob vlogi«, ki je sestavni del razpisne dokumentacije.
6. Pogoji ob vložitvi vloge na javni razpis v primeru naložbe v ureditev objektov oziroma nakup opreme za objekt
1. Če je z načrtom predvidena izvedba naložbe v ureditev objekta iz 8. točke prvega odstavka 9. člena uredbe, mora vlagatelj ob vložitvi vloge na javni razpis izpolnjevati pogoje iz 1. točke tretjega odstavka 10. člena uredbe o skupnih določbah za izvajanje intervencij in pogoje iz drugega odstavka 12. člena uredbe:
– za izpolnjevanje pogoja iz 2. točke prvega odstavka 10. člena uredbe o skupnih določbah za izvajanje intervencij in 8. točke drugega odstavka 12. člena uredbe vlogi na javni razpis vlagatelj priloži »Soglasje lastnika oziroma solastnika k ureditvi objekta oziroma nakupu opreme za objekt«, ki je sestavni del razpisne dokumentacije.
2. Če je z načrtom predvidena izvedba naložbe v opremo za objekt iz 9. točke prvega odstavka 9. člena uredbe, mora vlagatelj ob vložitvi vloge na javni razpis izpolnjevati pogoje iz 2. točke tretjega odstavka 10. člena uredbe o skupnih določbah za izvajanje intervencij in pogoje iz drugega odstavka 12. člena uredbe:
– za izpolnjevanje pogoja iz 1. ali 2. točke drugega odstavka 10. člena uredbe o skupnih določbah za izvajanje intervencij in 8. točke drugega odstavka 12. člena vlogi na javni razpis vlagatelj priloži »Soglasje lastnika oziroma solastnika k ureditvi objekta oziroma nakupu opreme za objekt«, ki je sestavni del razpisne dokumentacije.
7. Splošni pogoji za dodelitev podpore kot pomoči de minimis
1. Če se podpora dodeli kot pomoč de minimis, mora vlagatelj ob vložitvi vloge javni razpis izpolnjevati splošne pogoje za dodelitev podpore kot pomoči de minimis iz drugega odstavka 12. člena in 14. člena uredbe o skupnih določbah za izvajanje intervencij ter vlogi na javni razpis priložiti dokazilo »Izjava o izpolnjevanju pogojev za dodelitev pomoči de minimis«, ki je sestavni del razpisne dokumentacije.
2. Objavo informacij o shemi državne pomoči določa 15. člen uredbe o skupnih določbah za izvajanje intervencij.
3. Če upravičenec izvaja aktivnosti iz drugega odstavka 8. člena uredbe, mora ob vlogi na javni razpis opredeliti stroške v okviru teh aktivnosti v finančni konstrukciji, ki je del dokumenta »Načrt razvoja geografsko zaokroženega območja«, ki je sestavni del razpisne dokumentacije.
8. Upravičene aktivnosti in upravičeni stroški
1. Upravičene aktivnosti so določene v 8. členu uredbe.
2. Upravičeni stroški so določeni v 9. členu uredbe ter šestem odstavku 19. člena uredbe o skupnih določbah za izvajanje intervencij.
3. Obdobje upravičenosti stroškov je določeno v 11. členu uredbe.
4. Neupravičeni stroški so določeni v 10. členu uredbe.
9. Merila za ocenjevanje vlog na javni razpis
1. Merila za ocenjevanje vlog na javni razpis so določena v 13. členu uredbe in podrobneje opredeljena v tem poglavju.
2. V skladu s prvim odstavkom 13. člena uredbe se med vlogami, ki dosežejo vstopni prag 35 % možnega števila točk, izberejo tiste, ki dosežejo višje število točk po merilih za ocenjevanje vlog, do porabe razpisanih sredstev.
3. Ocenjevanje vlog se izvede na podlagi podatkov v vlogi na javni razpis, priloženih prilog ter podatkov iz uradnih evidenc.
4. Podrobnejša merila in točkovnik:
MERILO
Maksimalno število točk
I.
VELIKOST IN RAZNOLIKOST PARTNERSTVA
20
1.
ŠTEVILO ČLANOV PARTNERSTVA
5
Število članov partnerstva iz tretjega in petega odstavka 6. člena uredbe: 
– 85 in več članov partnerstva, 
– od 71 do vključno 84 članov partnerstva, 
– od 57 do vključno 70 članov partnerstva. 
V okviru merila »Število članov partnerstva« se za izračun števila lokalnih proizvajalcev upošteva deseti odstavek 6. člena uredbe.
 
1
2.
ŠTEVILO LOKALNIH PROIZVAJALCEV 
9
Število lokalnih proizvajalcev iz druge alineje tretjega odstavka 6. člena uredbe v partnerstvu: 
– 70 in več lokalnih proizvajalcev, 
– od 60 do vključno 69 lokalnih proizvajalcev, 
– od 51 do vključno 59 lokalnih proizvajalcev. 
V okviru merila »Število lokalnih proizvajalcev« se za izračun števila lokalnih proizvajalcev upošteva deseti odstavek 6. člena uredbe.
 
3.
ŠTEVILO ČLANOV PARTNERSTVA IZ SEKTORJA HORECA, OBRATOV JAVNE PREHRANE ALI TRGOVINE 
3
Število članov partnerstva iz sektorja HORECA, obratov javne prehrane ali trgovine iz tretje alineje tretjega odstavka 6. člena uredbe: 
– 9 in več članov partnerstva iz sektorja HORECA, obratov javne prehrane ali trgovine, 
– od 6 do vključno 8 članov partnerstva iz sektorja HORECA, obratov javne prehrane ali trgovine.
 
 
1
4.
HETEROGENOST SESTAVE 
3
Število članov partnerstva iz petega odstavka 6. člena uredbe (druge pravne osebe ali samostojni podjetniki posamezniki kot so na primer občina, lokalna akcijska skupina, zadruga, predelovalec, društvo, izvajalec javne službe kmetijskega svetovanja): 
– 6 in več članov partnerstva, 
– od 3 do vključno 5 članov partnerstva.
 
 
 
1
II.
DELEŽ LOKALNIH PROIZVAJALCEV, KI SO EKOLOŠKA KMETIJSKA GOSPODARSTVA 
25
Delež lokalnih proizvajalcev, ki so ekološka kmetijska gospodarstva v partnerstvu glede na število lokalnih proizvajalcev iz merila »Število lokalnih proizvajalcev«: 
– 50,00 % in več ekoloških kmetijskih gospodarstev, 
– od 40,00 % do vključno 49,99 % ekoloških kmetijskih gospodarstev, 
– od 30,00 % do vključno 39,99 % ekoloških kmetijskih gospodarstev, 
– od 20,00 % do vključno 29,99 % ekoloških kmetijskih gospodarstev, 
– od 10,00 % do vključno 19,99 % ekoloških kmetijskih gospodarstev. 
V okviru merila »Delež lokalnih proizvajalcev, ki so ekološka kmetijska gospodarstva« so bili kmetje v koledarskem letu 2023 vključeni v ekološko pridelavo in predelavo ter imajo veljaven certifikat o ekološki pridelavi oziroma predelavi kmetijskih proizvodov v skladu s predpisom, ki ureja ekološko pridelavo in predelavo kmetijskih pridelkov in živil.
 
 
25 
20 
15 
10 
III.
VELIKOST GEOGRAFSKO ZAOKROŽENEGA OBMOČJA 
15
1.
ŠTEVILO OBČIN, V OKVIRU KATERIH JE DEFINIRANO GEOGRAFSKO ZAOKROŽENO OBMOČJE 
3
– 9 občin in več, 
– od 6 do vključno 8 občin, 
– od 3 do vključno 5 občine. 
V okviru merila »Število občin, v okviru katerih je definirano geografsko zaokroženo območje« se štejejo občine, ki so navedene v načrtu.
1
2.
POVRŠINA GEOGRAFSKO ZAOKROŽENEGA OBMOČJA
3
Površina geografsko zaokroženega območja: 
– 800 km² in več, 
– od 500 km² do vključno 799 km², 
– od 300 km² do vključno 499 km². 
Površina geografsko zaokroženega območja se določi v skladu z dokumentom »Seznam statističnih podatkov o površinah občin v Sloveniji v letu 2024«, ki je sestavni del razpisne dokumentacije.
 
1
3.
SKUPNA VELIKOST KMETIJSKIH POVRŠIN, KI JIH IMAJO V UPORABI LOKALNI PROIZVAJALCI 
9
Upošteva se vsota največjih upravičenih površin vseh kmetijskih gospodarstev na dan vložitve vloge na javni razpis, ki so vključena v partnerstvo: 
– 350,00 in več hektarov največje upravičene površine, 
– od 300,00 do vključno 349,99 hektarov največje upravičene površine, 
– od 250,00 do vključno 299,99 hektarov največje upravičene površine, 
– od 200,00 do vključno 249,99 hektarov največje upravičene površine, 
– od 150,00 do vključno 199,99 hektarov največje upravičene površine. 
Največje upravičene površine se pridobijo iz Registra kmetijskih gospodarstev na dan vložitve vloge na javni razpis za vsako posamezno kmetijsko gospodarstvo.
 
 
IV.
TEŽAVNOST KMETOVANJA NA GEOGRAFSKO ZAOKROŽENEM OBMOČJU 
10
1.
Ocenjuje se povprečno število točk na ha, ki jih imajo na dan vložitve vloge na javni razpis kmetijska gospodarstva v partnerstvu, ki so razvrščena v območje OMD: 
– povprečno število točk vseh KMG v partnerstvu je 600 ali več točk, 
– povprečno število točk vseh KMG v partnerstvu je od 500 do vključno 599 točk, 
– povprečno število točk vseh KMG v partnerstvu je od 400 do vključno 499 točk, 
– povprečno število točk vseh KMG v partnerstvu je od 300 do vključno 399 točk, 
– povprečno število točk vseh KMG v partnerstvu je od 200 do vključno 299 točk. 
Točke KMG v OMD se določijo v skladu s predpisom, ki ureja razvrstitev kmetijskih gospodarstev v območja z omejenimi možnostmi za kmetijsko dejavnost (v nadaljnjem besedilu: OMD) in se pridobijo iz Registra kmetijskih gospodarstev na dan vložitve vloge na javni razpis za vsako posamezno kmetijsko gospodarstvo. Povprečno število točk OMD kmetijskih gospodarstev v partnerstvu se izračuna na način, da se seštevek števila točk/ha, ki jih prejmejo kmetijska gospodarstva v partnerstvu razvrščena v OMD, deli s številom vseh kmetijskih gospodarstev v partnerstvu.
 
 
10 
2
V.
AMBICIOZNOST NAČRTA RAZVOJA GEOGRAFSKO ZAOKROŽENEGA OBMOČJA 
30
1.
Nadgradnja ciljev intervencije iz 3. člena uredbe 
Cilj – Spodbujanje povezovanja lokalnih proizvajalcev v verigi preskrbe s hrano od lokalnih proizvajalcev, do predelovalcev, zadrug, sektorja HORECA, obratov javne prehrane ali trgovin, kar bo prispevalo k večji usklajenosti ponudbe in povpraševanja na geografsko zaokroženem območju: 
– do vložitve 3. zahtevka za izplačilo sredstev bodo med vsaj 60 % lokalnih proizvajalcev iz partnerstva, vključenih ob oddaji vloge na javni razpis, in člani partnerstva iz sektorja HORECA, obratov javne prehrane ali trgovine sklenjene pogodbe o odkupu lokalnih proizvodov, ki morajo biti veljavne vsaj eno leto od vložitve tretjega zahtevka za izplačilo sredstev; 
Cilj – Povečanje števila lokalnih proizvajalcev 
– upravičenec bo do vložitve zadnjega zahtevka za izplačilo sredstev povečal število članov partnerstva iz tretjega odstavka 6. člena uredbe znotraj geografsko zaokroženega območja glede na stanje ob vložitvi vloge na javni razpis: 
– 50,00 % in več članov partnerstva, 
– od 26,00 % do vključno 49,99 % članov partnerstva. 
Cilj – Prispevek k trajnostni proizvodnji in predelavi lokalnih proizvodov: povečanje števila članov partnerstva, ki so javni zavodi: 
– upravičenec bo do vložitve zadnjega zahtevka za izplačilo sredstev povečal skupno število članov partnerstva glede na stanje ob vložitvi vloge na javni razpis z najmanj tremi javnimi zavodi znotraj geografsko zaokroženega območja. 
Cilj – Prispevek k trajnostni proizvodnji in predelavi lokalnih proizvodov: povečanje števila članov partnerstva, ki so ekološka kmetijska gospodarstva: 
– upravičenec bo do vložitve zadnjega zahtevka za izplačilo sredstev povečal število lokalnih proizvajalcev, ki so ekološka kmetijska gospodarstva, znotraj geografsko zaokroženega območja glede na stanje ob vložitvi vloge na javni razpis za: 
– 50,00 % in več ekoloških kmetijskih gospodarstev, 
– od 20,00 % do vključno 49,99 % ekoloških kmetijskih gospodarstev. 
Cilj – Izboljšanje prenosa znanja znotraj verige preskrbe s hrano: 
– upravičenec bo organiziral do vložitve zadnjega zahtevka za izplačilo sredstev dodatno usposabljanje članov partnerstva o ekološkem kmetovanju s predstavitvami dobrih praks povezovanja in trženja proizvodov. 
Usposabljanje mora trajati najmanj 6 ur, pri čemer se mora usposabljanja udeležiti najmanj polovica članov partnerstva. Če bo tako usposabljanje izvedlo ekološko kmetijsko gospodarstvo, je moralo biti v preteklem koledarskem letu vključeno v ekološko pridelavo in predelavo ter ima za to ustrezen certifikat. 
Cilj – Ozaveščanje lokalne skupnosti o pomenu lokalno pridelane hrane 
– upravičenec bo do vložitve zadnjega zahtevka za izplačilo sredstev organiziral dodatni dogodek ozaveščanja lokalnih skupnosti o prednostih uživanja lokalno pridelane hrane.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
2.
Prispevek načrta k digitalizaciji 
3
Vzpostavitev spletne strani ali mobilne aplikacije do vložitve zadnjega zahtevka za izplačilo sredstev, ki bo na voljo lokalnemu prebivalstvu in turistom z opisom članov partnerstva, ki sodelujejo preko pogodb o odkupu proizvodov in storitev. Spletna stran ali mobilna aplikacija mora biti v najmanj angleškem, nemškem ali italijanskem jeziku ter v uporabi najmanj do izplačila zadnjega zahtevka iz tega javnega razpisa.
3
10. Obveznosti upravičenca
Upravičenec mora izpolnjevati obveznosti iz prvega, drugega in tretjega odstavka 25. člena uredbe o skupnih določbah za izvajanje intervencij in obveznosti iz 14. člena uredbe:
– za izpolnjevanje obveznosti iz 1. točke tretjega odstavka ter 1., 3., in 5. točke četrtega odstavka 14. člena uredbe se izračunano decimalno število članov partnerstva zaokroži navzgor do celega števila.
11. Finančne določbe
1. Finančne določbe so določene v 19. členu uredbe.
2. V skladu s 3. točko drugega odstavka 7. člena uredbe o skupnih določbah za izvajanje intervencij se za diskontiranje pomoči uporabi zadnja referenčna obrestna mera, ki je objavljena na spletni strani Ministrstva za finance: https://www.gov.si/podrocja/finance-in-davki/drzavne-pomoci/.
12. Vloga, postopek za dodelitev sredstev in odločba o pravici do sredstev
1. Vlaganje vloge na javni razpis in postopek za pridobitev sredstev so določeni v 5., 6. in 7. členu uredbe o skupnih določbah za izvajanje intervencij ter v 17. in 18. členu uredbe.
2. Če imata dve ali več vlog na javni razpis enako število točk in razpisana sredstva ne zadoščajo za odobritev vseh teh vlog v celoti, se v skladu s četrtim odstavkom 17. člena uredbe vloge izberejo na podlagi ponderiranja meril za ocenjevanje vlog, in sicer:
a) velikost in raznolikost partnerstva 20 %;
b) delež lokalnih proizvajalcev, ki so ekološka kmetijska gospodarstva 30 %;
c) velikost geografsko zaokroženega območja 10 %;
d) težavnost kmetovanja na geografsko zaokroženem območju 20 %;
e) ambicioznost načrta razvoja geografsko zaokroženega območja 20 %.
3. Odrek pravici do sredstev je določen v 21. členu uredbe.
4. Sprememba obveznosti po izdaji odločbe o pravici do sredstev je določena v 16. členu uredbe.
5. Vloga za spremembo obveznosti iz odločbe o pravici do sredstev se vloži v skladu s tretjim odstavkom 7. člena uredbe o skupnih določbah za izvajanje intervencij.
13. Vlaganje zahtevka za izplačilo sredstev
1. Vložitev zahtevka za izplačilo sredstev določa 21. člen uredbe o skupnih določbah za izvajanje intervencij.
2. Upravičenec mora ob vložitvi zahtevka za izplačilo sredstev izpolniti pogoje iz 22. člena uredbe o skupnih določbah za izvajanje intervencij, razen pogojev iz 2. točke prvega odstavka in tretjega odstavka 22. člena uredbe o skupnih določbah za izvajanje intervencij.
3. Poleg pogojev iz prejšnje točke mora upravičenec izpolniti tudi pogoje iz 15. člena uredbe, razen pogojev iz desetega in enajstega odstavka 15. člena uredbe:
– poročilo iz 1. točke petega odstavka 15. člena uredbe se priloži na prilogi »Poročilo o izvajanju načrta razvoja geografsko zaokroženega območja«, ki je sestavni del razpisne dokumentacije;
– za izpolnjevanje pogoja iz 2. točke petega odstavka 15. člena uredbe se zahtevku za izplačilo sredstev priloži priloga »Izjava upravičenca o že odobrenih sredstvih za iste upravičene stroške ob zahtevku«, ki je sestavni del razpisne dokumentacije;
– mesečna časovnica iz druge alineje 3. točke petega odstavka 15. člena uredbe se priloži na prilogi »Mesečna časovnica za zaposlene osebe v okviru izvajanja načrta«, ki je sestavni del razpisne dokumentacije;
– mesečno poročilo o opravljenih službenih potovanjih in zapisnik o opravljeni službeni poti iz 4. točke petega odstavka 15. člena uredbe se priloži na prilogah »Mesečno poročilo o opravljenih službenih potovanjih« in »Zapisnik o opravljeni službeni poti«, ki sta sestavni del razpisne dokumentacije;
– izjava lastnika znamke ali kolektivne znamke o podani pravici članom partnerstva o uporabi znamke ali kolektivne znamke iz 3. točke osmega odstavka 15. člena uredbe se priloži na prilogi »Izjava lastnika znamke ali kolektivne znamke o podani pravici članom partnerstva o uporabi znamke ali kolektivne znamke«, ki je sestavni del razpisne dokumentacije.
4. Če upravičenec uveljavlja strošek naložbe v ureditev objekta iz 8. točke prvega odstavka 9. člena uredbe, mora ob vložitvi zahtevka za izplačilo sredstev poleg pogojev iz 2. in 3. točke tega poglavja izpolnjevati tudi splošne pogoje za izplačilo sredstev v primeru naložb v ureditev objektov in nakup opreme iz tretjega in šestega odstavka 23. člena uredbe o skupnih določbah za izvajanje intervencij in pogoje iz 2. do 5. točke desetega odstavka 15. člena uredbe.
5. Če upravičenec uveljavlja strošek naložbe v opremo za objekt iz 9. točke prvega odstavka 9. člena uredbe, mora ob vložitvi zahtevka za izplačilo sredstev poleg pogojev iz 2. in 3. točke tega poglavja izpolnjevati tudi splošne pogoje za izplačilo sredstev v primeru naložb v ureditev objektov in nakup opreme iz četrtega odstavka 23. člena uredbe o skupnih določbah za izvajanje intervencij in pogoj iz 1. točke desetega odstavka 15. člena uredbe.
6. Če upravičenec uveljavlja strošek registracije znamke ali kolektivne znamke iz 7. točke prvega odstavka 9. člena uredbe, mora poleg pogojev iz 2. in 3. točke tega poglavja izpolnjevati tudi pogoj iz enajstega odstavka 15. člena uredbe.
14. Objava podatkov o upravičencih in varstvo osebnih podatkov: javna objava upravičencev je določena v 8. členu uredbe o skupnih določbah za izvajanje intervencij.
15. Izvedba kontrol: sistem kontrol je določen v 26. do 30. in v 32. členu uredbe o skupnih določbah za izvajanje intervencij.
16. Upravne sankcije in višja sila ali izjemne okoliščine
1. Upravne sankcije so določene v 33. členu uredbe o skupnih določbah za izvajanje intervencij in v 20. členu uredbe.
2. Višja sila ali izjemne okoliščine so določene v 34. členu uredbe o skupnih določbah za izvajanje intervencij.
Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano 

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti