Uradni list

Številka 85
Uradni list RS, št. 85/2024 z dne 4. 10. 2024
Uradni list

Uradni list RS, št. 85/2024 z dne 4. 10. 2024

Kazalo

Št. 110-0015/2024 Ob-3022/24, Stran 2304
Na podlagi 21. in 29. člena Zakona o lokalni samoupravi (Uradni list RS, št. 94/07 – uradno prečiščeno besedilo, 76/08, 79/09, 51/10, 40/12 – ZUJF,11/14 – popr., 14/15 – ZUUJFO, 11/18 – ZSPDSLS-1, 30/18, 61/20 – ZIUZEOP-A, 80/20 – ZIUOOPE in 62/24 – odl. US), Pravilnika o postopkih za izvrševanje proračuna Republike Slovenije (Uradni list RS, št. 50/07, 61/08, 99/09 – ZIPRS1011, 3/13, 81/16, 11/22, 96/22, 105/22 – ZZNŠPP, 149/22 in 106/23), 16. člena Statuta Občine Dravograd (Uradni list RS, št. 8/20 – UPB4 in 106/23), Odloka o proračunu Občine Dravograd za leto 2024 (Uradni list RS, št. 133/23, 53/24 in 81/24), Pravilnika o štipendiranju dijakov in študentov v Občini Dravograd (Uradni list RS, št. 43/24; v nadaljevanju: Pravilnik) in sklepa župana, št. 110-0015/2024 z dne 25. 9. 2024, Občina Dravograd razpisuje
javni razpis 
za kadrovsko štipendijo Občine Dravograd (v nadaljevanju: javni razpis)
1. Predmet javnega razpisa
Predmet javnega razpisa je dodelitev ene kadrovske štipendije Občine Dravograd za magistrski študijski program »Pravo«, 1. letnik, za potrebe Občine Dravograd.
Kadrovska štipendija se podeljujejo za obdobje več let do zaključka študijskega programa.
V tem javnem razpisu uporabljeni izrazi, napisani v moški slovnični obliki, so uporabljeni kot nevtralni za ženski in moški spol.
2. Pogoji za pridobitev štipendije
Na javni razpis se lahko prijavijo državljani Republike Slovenije, in sicer osebe s statusom študenta, ki se izobražujejo v Republiki Sloveniji na podiplomskem študijskem programu z javno veljavnostjo, prvi letnik, če ob vpisu v prvi letnik niso starejši od vključno 26 let (na dan 1. 9. 2024).
Štipendija je namenjena rednim študentom.
Kandidat, ki se prijavlja na javni razpis za kadrovsko štipendijo mora imeti povprečje ocen posameznih predmetov v preteklem študijskem letu najmanj 8,00.
Poleg zgoraj navedenih morajo kandidati izpolnjevati še naslednje pogoje:
– imajo stalno prebivališče v Občini Dravograd (na dan 1. 9. 2024),
– so bili glede na povprečni mesečni dohodek na družinskega člana v preteklem letu uvrščeni od vključno 4. do vključno 7. dohodkovnega razreda po zakonu, ki ureja uveljavljanje pravic iz javnih sredstev, v delu državnih štipendij brez dodatkov in po zakonu, ki ureja usklajevanje transferjev posameznikom in gospodinjstvom v Republiki Sloveniji,
– niso zaposleni ali vpisani v evidenco brezposelnih oseb na Zavodu RS za zaposlovanje,
– nimajo statusa samozaposlene osebe, ki opravlja registrirano dejavnost,
– niso družbeniki gospodarskih družb,
– niso vpisani ponovno v isti letnik,
– nimajo podaljšanega študentskega statusa,
– kandidat ne sme prejemati splošne štipendije po Pravilniku o štipendiranju dijakov in študentov v Občini Dravograd in/ali druge štipendije (ob prijavi na javni razpis mora izpolniti posebno izjavo, ki se nanaša na prejemanje drugih štipendij; na izjavi mora navesti tudi kje oziroma pri katerem delodajalcu je še zaprosil za štipendijo),
– so vpisani v 1. letnik magistrskega študijskega programa »Pravo«.
3. Kriteriji in merila za pridobitev kadrovske štipendije
Če je kandidatov, ki izpolnjujejo pogoje za dodelitev štipendije več od ene razpisane štipendije, se štipendija dodeli kandidatu glede na doseženo število točk na podlagi ocenjevanja naslednjih meril:
– povprečni študijski uspeh na dodiplomskem študijskem programu »Pravo«,
– aktivna angažiranost na strokovnem področju,
– motivacijsko pismo,
– praktični del.
3.1. Povprečni študijski uspeh na dodiplomskem študijskem programu »Pravo«
Povprečni študijski uspeh na dodiplomskem študijskem programu »Pravo« se točkuje po naslednjih merilih:
Število točk za povprečno oceno študenta:
Od 9,34 do 10,00
30 točk
Od 8,67 do 9,33
20 točk
Od 8,00 do 8,66
10 točk
Povprečna ocena se določi tako, da se izračuna povprečje vseh številčno izraženih končnih ocen, razen ocene iz diplomskega dela, doseženih od 1. oktobra do 30. septembra v preteklem študijskem letu. Kot dokazilo se upošteva potrdilo fakultete o opravljenih izpitih zadnjega študijskega leta z razvidnimi ocenami in izračunom povprečne ocene na dve decimalki.
3.2 Aktivna angažiranost na strokovnem področju
To so dodatne aktivnosti, vezane na pridobivanje znanja, kariernih kompetenc in veščin na področju strokovnega izobraževanja, aktivna udeležba na strokovnih srečanjih z lastnim prispevkom, aktivna udeležba na seminarjih, aktivna udeležba v organih ali delovnih telesih posameznih organizacij.
Predložene reference ali potrdila izvajalcev (do največ 5) se točkujejo do skupno največ 10 točk, vsaka po 2 točki.
Do vključno 5 referenc ali potrdil 
do 10 točk
3.3 Motivacijsko pismo
Kandidati morajo napisati motivacijsko pismo, v katerem se na kratko predstavijo, opredelijo svoje karierne cilje in navedejo razloge za kandidaturo.
Upošteva se motivacijsko pismo v dolžini 300–500 besed.
Motivacijsko pismo mora vključevati opredelitev razlogov za kandidaturo, pričakovanj, kariernih ciljev idr.
do 30 točk
3.4. Praktični del
Kandidati morajo opraviti praktični preizkus s pripravo pisnega izdelka iz strokovnega področja Občinske uprave Občine Dravograd.
Komisija ima tri člane, posamezni član oceni praktični izdelek z eno od v nadaljevanju navedenih ocen, oziroma temu pripadajočim številom točk. Končna ocena predstavitve posameznega kandidata se dobi s seštevkom točk, ki so mu jih podelili vsi trije člani komisije. Kandidat lahko za svojo predstavitev dobi največ 90 točk (seštevek ocen vseh članov razpisne komisije).
Priprava ustreznega akta o izbiri štipendista na javnem razpisu
predstavitev je ocenjena z oceno zadovoljivo
5 točk
predstavitev je ocenjena z oceno dobro
15 točk
predstavitev je ocenjena odlično
30 točk
Praktični izdelek se nanaša na področje pristojnosti dela in nalog občinske uprave Občine Dravograd (priprava akta o izbiri štipendista na podlagi javnega razpisa za dodelitev splošnih štipendij za dijake in študente iz Občine Dravograd, dostopnega na povezavi https://www.dravograd.si/Razpisi).
Kandidat lahko doseže skupno največ 160 točk.
Ob doseženem enakem številu točk ima prednost kandidat z večjim številom doseženih točk iz praktičnega dela.
4. Višina sredstev in višina štipendije
Sredstva za kadrovsko štipendijo so predvidena v proračunu Občine Dravograd za leto 2024, in sicer v okviru proračunske postavke 4119017.
Višina kadrovske štipendije znaša 300 EUR mesečno.
Štipendija se dodeli za izobraževalni program od prvega dne študijskega leta 2024/2025 dalje.
5. Dokumentacija in vložitev prijave
Celotna dokumentacija javnega razpisa z vsemi obrazci je dostopna na spletni strani občine (www.dravograd.si – pod rubriko »javni razpisi in objave«).
Na javni razpis je potrebno predložiti:
– Izpolnjeno in podpisano prijavo.
– Potrdilo o vpisu v izobraževalni program za študijsko leto 2024/2025.
– Dokazilo o študijskem uspehu zadnjega letnika izobraževanja.
– Izjavo, da ne prejema druge štipendije (priloga prijave).
– Izjavo, da ni v delovnem razmerju oziroma ne opravlja samostojne registrirane dejavnosti (priloga prijave).
– Izjavo o soglasju za opravljanje enomesečne delovne prakse v času prejemanja štipendije.
– Kratek življenjepis.
– Praktični izdelek. Če ga kandidat ne predloži, se šteje, da je na praktičnem delu prejel 0 točk.
– Kopijo Odločbe centra za socialno delo za dodeljeno državno štipendijo za preteklo študijsko leto 2023/2024. Če odločbe kandidat nima in štipendije ne prejema, lahko priloži odločbo centra za socialno delo o otroškem dodatku za družino za leto 2023 ali odmero dohodnine staršev/skrbnikov za leto 2022. Pri slednjem mora kandidat izpolniti tudi obrazec priloge k odmeri dohodnine, ki je del razpisne dokumentacije.
– Kopijo osebne izkaznice z obeh strani ali drugega osebnega dokumenta, iz katerega sta razvidna EMŠO in državljanstvo ter stalni naslov.
– Kopijo bančne kartice z obeh strani, pri čemer morata biti prikrita datum izdaje kartice in trimestna CVC koda, ki je na hrbtni strani kartice. Iz kopije morata biti jasno razvidna podatka o transakcijskem računu in lastništvu kartice. Kandidat mora imeti svoj transakcijski račun, odprt v Republiki Sloveniji.
– Kopijo dokumenta, iz katerega je razvidna davčna številka. Če kandidat tega dokumenta nima, lahko zanj zaprosi na Finančni upravi Republike Slovenije.
Kandidat, ki ne bo oddal popolne prijave, bo pisno pozvan k dopolnitvi. Nepopolne prijave, ki jih kandidati ne bodo dopolnili v skladu s pozivom k dopolnitvi, bodo s sklepom zavržene.
6. Rok in način prijave na javni razpis
Razpisni rok traja od vključno 10. oktobra 2024 do vključno 18. oktobra 2024. Prijave, prejete po preteku razpisnega roka, se zavržejo s sklepom.
Prijavo lahko kandidat odda elektronsko, po pošti ali osebno.
Šteje se, da je prijava oddana elektronsko, ko prispe v informacijskih sistem Občine Dravograd, na elektronski naslov: stipendije@dravograd.si, z zadevo: »Ne odpiraj – Javni razpis za dodelitev kadrovske štipendije Občine Dravograd« do zadnjega dneva razpisnega roka do 23.59.Oddaja prijave ni pogojena z digitalnim elektronskim podpisom, vendar mora biti podpisana (vlagatelj mora prijavo podpisati in jo skenirati). Zaželeno je, da se prijava posreduje enotno (v enem mailu).
Kandidat lahko odda prijavo priporočeno po pošti na naslov: Občina Dravograd, Trg 4. julija 7, 2370 Dravograd s pripisom »Ne odpiraj – Javni razpis za dodelitev kadrovske štipendije Občine Dravograd«, pri čemer mora biti na kuverti naveden tudi pošiljatelj. Napačno označene kuverte komisija ne bo obravnavala. Priporoča se uporaba izpolnjene predloge kuverte, ki je del razpisne dokumentacije. Prijave bodo štete za pravočasne, če bodo oddane priporočeno na pošto do vključno 18. 10. 2024. Če se prijava pošlje priporočeno po pošti, se za dan, ko je organ prejel prijavo, šteje dan oddaje na pošto do 23.59.
Kandidati lahko prijavo oddajo tudi osebno v vložišču Občine Dravograd, Trg 4. julija 7, 2370 Dravograd, v času uradnih ur (ponedeljek: od 8. do 14. ure; sreda: od 8. do 12. ure in od 14. do 16. ure; petek od 8. do 12. ure). Prijave bodo štete za pravočasne, če bodo osebno oddane v vložišču Občine Dravograd do vključno 18. 10. 2024 do 12. ure.
Priporoča se uporaba izpolnjene predloge kuverte, ki je del razpisne dokumentacije.
Za pravočasno oddane prijave se štejejo tiste, ki so oddane do zgoraj navedenega roka za oddajo prijav.
Prijava je pravilna, če je predložena na zgoraj opisan način.
Popolna je tista prijava, ki vsebuje vse zahtevane sestavine in priloge ter izpolnjuje vse pogoje iz javnega razpisa in razpisne dokumentacije ter je posredovana izključno na predpisanih obrazcih.
Oddaja prijave v elektronski in fizični obliki pomeni, da kandidat soglaša z vsemi pogoji in določili javnega razpisa ter sprejema in v celoti soglaša z vzorcem pogodbe, ki je sestavni del razpisne dokumentacije, zato parafiranega vzorca pogodbe ni potrebno priložiti prijavi.
7. Obravnava in ocenjevanje prijav
Strokovna komisija bo odpirala vloge, ki bodo prispele pravočasno in bodo ustrezno označene po vrstnem redu prispetja tekom razpisnega roka.
Komisija, ki jo je na podlagi 7. člena Pravilnika s sklepom imenoval župan, bo obravnavala samo popolne in v razpisnem roku prispele prijave.
Komisija bo prijave obravnavala in ocenila na podlagi pogojev, meril in kriterijev iz Pravilnika in javnega razpisa.
8. Obveznosti štipendista in nadaljevanje štipendiranja:
Štipendist mora:
– redno izpolnjevati svoje študijske obveznosti,
– v roku osem dni po začetku vsakega študijskega leta štipenditorju predložiti potrdilo o vpisu v višji letnik,
– v času prejemanja štipendije v vsakem študijskem letu opraviti prakso v trajanju vsaj en mesec (vsaj 160 ur) v Občinski upravi Občine Dravograd in pod strokovnim vodstvom mentorja,
– najpozneje v enem letu po končanem izobraževanju skleniti delovno razmerje s štipenditorjem na delovnem mestu v Občinski upravi Občine Dravograd,
– štipenditorju v roku osem dni od nastanka spremembe, ki bi lahko vplivala na štipendijsko razmerje, sporočiti vsako spremembo,
– po končanem izobraževanju štipenditorju predložiti potrdilo o končanem izobraževanju.
9. Obvestilo o izidu javnega razpisa
Prijave, prispele po razpisnem roku, ne bodo upoštevane pri obravnavi za dodelitev štipendije in bodo zapečatene vrnjene prijavitelju.
Na podlagi predloga komisije o upravičenosti do štipendije bo odločil pristojni organ občinske uprave z odločbo.
Kandidati bodo o rezultatih javnega razpisa obveščeni najkasneje v šestdesetih dneh od formalno popolnih vlog.
Občina Dravograd bo z izbranim kandidatom sklenila pogodbo, v kateri bodo opredeljene vse medsebojne pravice in obveznosti ter nadzor nad izvajanjem pogodbe.
Dodatne informacije in pojasnila v zvezi z javnim razpisom lahko zainteresirani dobijo na tel. 02/872-35-71 ali 070/817-995; kontaktna oseba: Barbara Žlaus ali po elektronski pošti stipendije@dravograd.si.
Občina Dravograd 

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti