Uradni list

Številka 92
Uradni list RS, št. 92/2024 z dne 25. 10. 2024
Uradni list

Uradni list RS, št. 92/2024 z dne 25. 10. 2024

Kazalo

Ob-3186/24, Stran 2515
Na podlagi 42. člena Zakona o javno zasebnem partnerstvu (Uradni list RS, št. 127/06), 36. člena Zakona o gospodarskih javnih službah (Uradni list RS, št. 32/93, 30/98 – ZZLPPO, 127/06 – ZJZP, 38/10 – ZUKN, 57/11 – ORZGJS40), 5. člena Zakona o pogrebni in pokopališki dejavnosti (Uradni list RS, št. 62/16, 3/22 – ZDeb) in 21. člena Odloka o načinu, predmetu in pogojih opravljanja obvezne občinske gospodarske javne službe 24-urne dežurne pogrebne službe v Občini Loška dolina (Uradno glasilo Občine Loška dolina, št. 186), objavljamo
javni razpis 
za podelitev koncesije za opravljanje obvezne občinske gospodarske javne službe 24-urne dežurne pogrebne službe in pokopališke dejavnosti v Občini Loška dolina 
1. Naziv koncedenta/naročnika: Občina Loška dolina, Cesta Notranjskega odreda 2, 1386 Stari trg pri Ložu.
2. Koncesijski akt: Odlok o načinu, predmetu in pogojih opravljanja obvezne občinske gospodarske javne službe 24-urne dežurne pogrebne službe v Občini Loška dolina (Uradno glasilo Občine Loška dolina, št. 186).
3. Vrsta postopka: postopek izbire koncesionarja se izvede na podlagi javnega razpisa, objavljenega v Uradnem listu Republike Slovenije in na uradni spletni strani Občine Loška dolina.
4. Predmet javnega razpisa in območje
Podelitev koncesije: za opravljanje obvezne občinske gospodarske javne službe 24-urne dežurne pogrebne službe v Občini Loška dolina, ter v okviru storitve javne službe opravljanje strokovno-tehnične in upravne naloge, in sicer: zagotavljanje urejenost pokopališč, oddajo grobov v najem, vodenje evidenc ter drugih soglasij v zvezi s posegi na območju pokopališč in sprejem prijave, uskladitev časa in načina pogreba.
Podrobnejša opredelitev predmeta razpisa je podana v razpisni dokumentaciji in v vzorcu koncesijske pogodbe. Območje opravljanja predmetne dejavnosti je območje Občine Loška dolina, ter za pokopališča: Viševek, Podcerkev, Dane, Lož in Babno Polje.
5. Začetek in čas trajanja koncesijskega razmerja: koncesija se podeli za obdobje desetih let od dneva sklenitve koncesijske pogodbe.
6. Dostopnost razpisne dokumentacije in pojasnila
Celotna razpisna dokumentacija je dostopna na spletni strani Občine Loška dolina: https://www.loska-dolina.si/razpisi-2/
Pojasnila/vprašanja v zvezi z razpisno dokumentacijo sme ponudnik zahtevati/podati pisno po elektronski pošti na naslov: obcina@loskadolina.si najkasneje do vključno 18. 11. 2024. Pojasnila bodo posredovana najkasneje do vključno 21. 11. 2024.
Naročnik si pridržuje pravico spremeniti ali dopolniti razpisno dokumentacijo. Tovrstne spremembe in dopolnitve bo naročnik izdal v obliki dodatkov k razpisni dokumentaciji. Vsak dodatek k razpisni dokumentaciji postane sestavni del razpisne dokumentacije. Kot del razpisne dokumentacije štejejo tudi vprašanja in odgovori, objavljeni na spletni strani občine.
Pred pripravo ponudbe si ponudnik lahko ogleda pokopališča, ki so predmet razpisa. Ogled notranjosti mrliških vežic je možen po predhodni najavi na obcina@loskadolina.si.
7. Merila za izbor koncesionarja in pogoji
Merilo za izbor koncesionarja je ekonomsko najugodnejša ponudba. Merila za izbor so določena v razpisni dokumentaciji.
Ocenjujejo se le ponudbe, ki izpolnjujejo zahteve in pogoje, ki so določeni v razpisni dokumentaciji. Vsa ostala razmerja oziroma pogoji, ki niso navedeni v tem razpisu in razpisni dokumentaciji, so urejeni v vzorcu koncesijske pogodbe, ki je sestavni del razpisne dokumentacije. Ponudnik mora ponuditi vse storitve, ki jih zajema predmetni razpis, sicer bo izločen iz ocenjevanja.
V razpisni dokumentaciji so določeni tudi pogoji za predložitev morebitne skupne prijave, in nastop z morebitnimi podizvajalci.
8. Način, čas in kraj oddaje ponudbe
Ponudniki morajo svoje ponudbe osebno ali po pošti predložiti v določenem razpisnem roku v zaprti ovojnici, na katerem je prilepljen in izpolnjen obrazec ovojnica, ki je priložen k razpisni dokumentaciji (z obkroženo oznako »Ponudba«).
Razpisni rok za oddajo ponudb je do 26. 11. 2024 do 12. ure.
Za pravočasno se šteje ponudba, ki bo do vštetega 26. 11. 2024 do 12. ure prispela v vložišče Občine Loška dolina, Cesta Notranjskega odreda 2, 1386 Stari trg pri Ložu, oziroma oddana priporočeno po pošti najkasneje zadnji dan razpisnega roka (26. 11. 2024).
Ponudnik lahko svojo ponudbo umakne oziroma spreminja/dopolnjuje do vključno zadnjega dne razpisnega roka za oddajo ponudbe.
9. Dokumenti in dokazila ponudbe: ponudba mora biti izdelana v skladu z razpisno dokumentacijo.
10. Postopek izbire koncesionarja
Odpiranje ponudb bo potekalo dne 29. 11. 2024, ob 10. uri, v sejni sobi Občine Loška dolina in bo javno, prisostvuje lahko vsak ponudnik, predstavnik ponudnika pa se obvezno izkaže s pisnim pooblastilom.
Postopek bo v skladu z Zakonom o javno-zasebnem partnerstvu (Uradni list RS, št. 127/06) vodila komisija, imenovana s strani župana.
Izbrani ponudnik je dolžan skleniti koncesijsko pogodbo v roku petnajst dni od dokončnosti upravne odločbe, sicer se smatra, da je odstopil od izvajanja koncesije.
11. Rok, v katerem bodo ponudniki obveščeni o izidu: najpozneje osem dni po končanem postopku podelitve koncesije koncedent na svoji spletni strani objavi obvestilo o izidu.
Občina Loška dolina 

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti