Uradni list

Številka 92
Uradni list RS, št. 92/2024 z dne 25. 10. 2024
Uradni list

Uradni list RS, št. 92/2024 z dne 25. 10. 2024

Kazalo

Št. 430-0089/2024-7 (610) Ob-3187/24, Stran 2516
Na podlagi 219. člena Pravilnika o postopkih za izvrševanje proračuna Republike Slovenije (Uradni list RS, št. 50/07, 61/08, 99/09 – ZIPRS1011, 3/13, 81/16, 11/22, 96/22, 105/22 – ZZNŠPP, 149/22 in 106/23), Pravilnika o štipendiranju v Mestni občini Murska Sobota (Uradni list RS, št. 92/24), Odloka o proračunu Mestne občine Murska Sobota za leto 2024 in 2025 (Uradni list RS, št. 19/24) in Statuta Mestne občine Murska Sobota (Uradni list RS, št. 53/23) objavlja Mestna občina Murska Sobota, Kardoševa 2, 9000 Murska Sobota
javni razpis 
za sofinanciranje kadrovskih štipendij v Mestni občini Murska Sobota v študijskem letu 2024/2025 
1. Naziv in sedež naročnika: Mestna občina Murska Sobota, Kardoševa 2, 9000 Murska Sobota.
2. Predmet javnega razpisa: predmet javnega razpisa je sofinanciranje kadrovskih štipendij delodajalcem, ki v študijskem letu 2024/2025 dodeljujejo kadrovske štipendije v skladu s Pravilnikom o štipendiranju v Mestni občini Murska Sobota (v nadaljevanju. Pravilnik).
3. Namen in cilj javnega razpisa: namen javnega razpisa je sofinanciranje kadrovskih štipendij delodajalcev glede na njihove razvojne in kadrovske potrebe, spodbujanje izobraževanja na višji ravni in posledično izboljšanje zaposljivosti mladih v Mestni občini Murska Sobota. Cilj razpisa je podpreti delodajalce pri podeljevanju štipendij in zaposlovanju mladih z višjo izobrazbo v Mestni občini Murska Sobota.
4. Splošni pogoji za sodelovanje
Na ta razpis se lahko prijavijo pravne osebe zasebnega prava, registrirane v Poslovnem registru Republike Slovenije, ki imajo sedež ali poslovno enoto v Mestni občini Murska Sobota in dodeljujejo kadrovske štipendije študentom s stalnim prebivališčem v Mestni občini Murska Sobota in se izobražujejo po javno veljavnem programu za pridobitev višje strokovne ali visokošolske izobrazbe.
Delodajalec mora izpolnjevati tudi naslednje pogoje:
– deluje vsaj eno leto pred objavo javnega razpisa,
– svojo dejavnost izvaja na območju Mestne občine Murska Sobota in ima to dejavnost registrirano v svojem aktu o ustanovitvi,
– ima poravnane davke, prispevke in druge obvezne dajatve,
– ima po pogodbi o zaposlitvi zaposleno vsaj eno osebo za polni delovni čas v obdobju 11 mesecev pred mesecem objave javnega razpisa (prijavitelj plačuje prispevke za obvezno zdravstveno zavarovanje za vsaj eno osebo v navedenem obdobju),
– zaposluje delavce na podlagi pogodbe o zaposlitvi,
– zagotavlja sredstva za izplačevanje kadrovske štipendije za celotno dobo trajanja sofinanciranja,
– ima s štipendistom medsebojna razmerja urejena s pogodbo o štipendiranju,
– ne sme imeti neizpolnjenih pogodbenih obveznosti do Mestne občine Murska Sobota, če je v preteklih letih prejel sredstva iz proračuna Mestne občine Murska Sobota,
– zoper njega ni uveden postopek prisilne poravnave, stečajni postopek ali postopek prenehanja v skladu z zakonom, ki ureja finančno poslovanje, postopek zaradi insolventnosti in prisilno prenehanje,
– vsako leto sporoči potrebe po kadrovskih štipendistih Javnemu štipendijskemu, razvojnemu, invalidskemu in preživninskemu skladu Republike Slovenije v skladu z njihovim pozivom.
Do sredstev iz tega razpisa niso upravičeni prijavitelji:
– za kadrovske štipendije, ki so že sofinancirane iz drugih sredstev lokalnega, državnega ali EU proračuna,
– zoper katere je s pravnomočno odločbo sodišča ali dokončno odločbo drugega pristojnega organa začet sodni ali izvensodni stečajni postopek, postopek prisilne poravnave ali likvidacije,
– ki imajo neporavnane obveznosti do Mestne občine Murska Sobota.
5. Izpolnjevanje razpisnih pogojev: izpolnjevanje razpisnih pogojev ugotavlja strokovna komisija, ki jo imenuje župan Mestne občine Murska Sobota. Vlog prijaviteljev, ki ne izpolnjujejo razpisanih pogojev za sodelovanje, komisija ne bo obravnavala.
6. Višina sofinanciranja: višina sofinanciranja kadrovskih štipendij s strani Mestne občine Murska Sobota znaša 70 % dodeljene kadrovske štipendije, vendar največ v višini 20 % minimalne plače v letu 2024 oziroma 250,78 EUR.
7. Višina razpoložljivih sredstev za sofinanciranje
Okvirna višina razpoložljivih sredstev za sofinanciranje kadrovskih štipendij po tem razpisu v študijskem letu 2024/2025 znaša 80.000 EUR.
Razpisana sredstva bodo razdeljena glede na dejansko realizacijo iz proračunske postavke 19063000 Štipendije.
8. Prednostni razpisani kriteriji: sredstva za sofinanciranja kadrovskih štipendij se dodelijo tistim prijaviteljem, ki izpolnjujejo pogoje po Pravilniku in tem javnem razpisu.
9. Obdobje za uveljavljanje sofinanciranja
Sofinanciranje kadrovske štipendije se dodeli za študijsko leto 2024/2025. Do sofinanciranja so upravičene kadrovske štipendije, izplačane od 1. 10. 2024 do najkasneje 18. 10. 2025.
Dodeljena sredstva se bodo delodajalcem izplačevala v skladu s sklenjeno pogodbo o sofinanciranju, na podlagi njihovih zahtevkov z dokazili o izplačilu štipendije štipendistu.
Delodajalec lahko z ločenimi vlogami uveljavlja sofinanciranje več kadrovskih štipendij. Delodajalec lahko skladno s tretjim odstavkom 8. člena Pravilnika uveljavlja sofinanciranje za že izplačane kadrovske štipendije za študijsko leto 2024/2025, če je bila pogodba o štipendiranju s štipendistom sklenjena med študijskim letom z veljavnostjo od začetka študijskega leta, pod pogojem, da že zapadle zneske kadrovskih štipendij izplača do izstavitve zahtevka za sofinanciranje Mestni občini Murska Sobota.
10. Prijava in priloge
Za sodelovanje na javnem razpisu prijavitelji oddajo izključno elektronsko vlogo, izpolnjeno v slovenskem jeziku na spletni strani www.murska-sobota.si, rubrika: Javni razpisi, področje: Izobraževanje. Vloga mora biti oddana od 28. 10. 2024 do vključno 22. 11. 2024 do 23.59.
Delodajalec lahko uveljavlja sofinanciranje več kadrovskih štipendij v študijskem letu 2024/205 in mora za vsako štipendijo, ki jo uveljavlja, oddati ločeno vlogo.
Obvezne priloge k spletni vlogi so:
– izjava delodajalca, ki je del razpisne dokumentacije,
– kopija pogodbe o štipendiranju, sklenjene med delodajalcem in štipendistom,
– potrdilo o poravnanih davkih, prispevkih in drugih obveznih dajatvah, ki ne sme biti starejše od 30 dni od dneva vložitve vloge na ta javni razpis,
Oddaja vloge pomeni, da se prijavitelj strinja z vsemi pogoji javnega razpisa in je seznanjen s Pravilnikom o štipendiranju v Mestni občini Murska Sobota.
Vloga se šteje za formalno popolno, če je oddana na predpisan način na predpisanem obrazcu in vsebuje vso z javnim razpisom zahtevano dokumentacijo.
Vloga se šteje za pravočasno, če je oddana, preden se izteče rok za vložitev vlog.
Vloga se zavrže, če:
– je oddana v vložišču Mestne občine Murska Sobota ali po pošti,
– je vložena po poteku prijavnega roka ali
– ne izpolnjuje vseh pogojev sodelovanja,
– ni dopolnjena v določenem roku,
– ni skladna z namenom razpisa.
11. Dopolnitev vloge: v primeru oddaje nepopolne ali nerazumljive vloge bo prijavitelj pozvan k njeni dopolnitvi. Če prijavitelj vloge ne dopolni v 5 delovnih dneh od prejema poziva, se vloga zavrže.
12. Odpiranje vlog: odpiranje vlog je zaprto za javnost. Komisija bo prispele vloge odpirala po vrstnem redu prispetja v prostorih Mestne uprave Mestne občine Murska Sobota. Odpirajo se samo pravočasno in v roku oddane vloge.
13. Dodelitev sredstev: sredstva prejmejo prijavitelji oziroma delodajalci, ki izpolnjujejo pogoje razpisa. O vlogi bo odločeno v roku 30 dni od oddaje popolne vloge.
14. Nadzor nad izvajanjem pogodbe in koriščenjem sredstev: izbrani prijavitelji, s katerimi bo Mestna občina Murska Sobota podpisala pogodbo o sofinanciranju, morajo strokovni službi Mestne občine Murska Sobota vedno, kadar to zahteva, dovoliti nadzor nad izvajanjem pogodbe in koriščenjem sredstev ter v skladu z rokom, določenim v pogodbi, brez poziva mestno občino obvestiti o realizaciji izvedbe s poročili in dokazili.
15. Razpisna dokumentacija
Razpisno dokumentacijo sestavljajo:
1. Javni razpis za sofinanciranje kadrovskih štipendij v Mestni občini Murska Sobota v študijskem letu 2024/2025 
2. Vloga za sofinanciranje kadrovskih štipendij delodajalcev v Mestni občini Murska Sobota 
3. Izjava delodajalca 
4. Vzorec pogodbe o sofinanciranju kadrovskih štipendij v Mestni občini Murska Sobota 
Razpisna dokumentacija je na voljo na spletni strani Mestne občine Murska Sobota www.murska-sobota.si, rubrika: Javni razpisi, področje: Mladina.
16. Dodatne informacije: dodatne informacije so na voljo tudi vsak delovni dan po tel. 02/525-16-30, kontaktna oseba Lidija Horvat. Morebitna vprašanja je mogoče posredovati tudi po elektronski pošti na elektronski naslov lidija.horvat@murska-sobota.si.
Mestna občina Murska Sobota 

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti