Uradni list

Številka 92
Uradni list RS, št. 92/2024 z dne 25. 10. 2024
Uradni list

Uradni list RS, št. 92/2024 z dne 25. 10. 2024

Kazalo

Št. 430-0090/2024-7 (610) Ob-3188/24, Stran 2518
Na podlagi 219. člena Pravilnika o postopkih za izvrševanje proračuna Republike Slovenije (Uradni list RS, št. 50/07, 61/08, 99/09 – ZIPRS1011, 3/13, 81/16, 11/22, 96/22, 105/22 – ZZNŠPP, 149/22 in 106/23), Pravilnika o štipendiranju v Mestni občini Murska Sobota (Uradni list RS, št. 92/24), Odloka o proračunu Mestne občine Murska Sobota za leto 2024 in 2025 (Uradni list RS, št. 19/24) in Statuta Mestne občine Murska Sobota (Uradni list RS, št. 53/23) objavlja Mestna občina Murska Sobota, Kardoševa 2, 9000 Murska Sobota
javni razpis 
za dodelitev štipendij uspešnim študentom Mestne občine Murska Sobota v študijskem letu 2024/2025 
1. Naziv in sedež naročnika: Mestna občina Murska Sobota, Kardoševa 2, 9000 Murska Sobota.
2. Predmet javnega razpisa: predmet javnega razpisa je štipendiranje uspešnih študentov Mestne občine Murska Sobota v študijskem letu 2024/2025 v skladu s Pravilnikom o štipendiranju v Mestni občini Murska Sobota (v nadaljevanju. Pravilnik).
3. Namen javnega razpisa: namen javnega razpisa je spodbujanje izobraževanja na višji ravni in dodelitev štipendije uspešnim študentom v Mestni občini Murska Sobota
4. Splošni pogoji za sodelovanje
Na ta razpis se lahko prijavijo študenti, ki se izobražujejo po javno veljavnem programu za pridobitev višje strokovne ali visokošolske izobrazbe. Študenti morajo izpolnjevati tudi naslednje pogoje:
– so državljani Republike Slovenije,
– imajo stalno prebivališče v Mestni občini Murska Sobota najmanj dve leti pred objavo javnega razpisa,
– so prvič vpisani v letnik, za katerega uveljavljajo štipendijo,
– ob vpisu v prvi letnik študija niso starejši od 21 let,
– ob prijavi na razpis niso starejši od 30 let,
– niso v delovnem razmerju,
– ne opravljajo samostojne registrirane dejavnosti,
– niso družbeniki gospodarskih družb ali (so)ustanovitelji zavodov,
– niso vpisani v evidenco brezposelnih oseb pri Zavodu Republike Slovenije za zaposlovanje,
– so v preteklem šolskem letu kot dijaki dosegli povprečno zaključno oceno najmanj 4,5,
– so v preteklem študijskem letu kot študenti dosegli povprečno oceno vseh opravljenih izpitov najmanj 8,5 iz vseh opravljenih izpitov in drugih študijskih obveznosti, študenti, ki študirajo v tujini, pa z njo primerljivo oceno.
Štipendist lahko prejema štipendijo za posamezni letnik na isti stopnji le eno leto.
5. Izpolnjevanje razpisnih pogojev: izpolnjevanje razpisnih pogojev ugotavlja strokovna komisija, ki jo imenuje župan Mestne občine Murska Sobota. Vlog prijaviteljev, ki ne izpolnjujejo razpisanih pogojev za sodelovanje, komisija ne bo obravnavala.
6. Višina razpoložljivih sredstev
Okvirna višina razpoložljivih sredstev za sofinanciranje kadrovskih štipendij po tem razpisu v študijskem letu 2024/2025 znaša 80.000 EUR.
Razpisana sredstva bodo razdeljena glede na dejansko realizacijo iz postavke 19063000 Štipendije.
7. Višina in število dodeljenih štipendij: višino štipendije in število podeljenih štipendij glede na razpoložljiva sredstva določi komisija za štipendiranje. V študijskem letu 2024/2025 se bo dodelilo 33 štipendij uspešnim študentom Mestne občine Murska Sobota v mesečni višini 200 EUR.
8. Prednostni razpisani kriteriji
Merila za vrednotenje vlog v postopku javnega razpisa so šolski oziroma študijski uspeh in izjemni dosežki na posameznem področju v preteklem letu glede na študijsko leto, za katerega kandidat uveljavlja pravico do štipendije.
Prijave kandidatov komisija za štipendiranje oceni na podlagi meril za vrednotenje. Merila za vrednotenje so sestavni del razpisne dokumentacije. Kandidati se razvrstijo glede na doseženo število točk, zbranih po posameznih merilih.
9. Obdobje dodelitve štipendije: štipendija uspešnim študentom se dodeli za študijsko leto 2024/2025. Štipendija se izplačuje na transakcijski račun štipendista praviloma do 15. v mesecu za pretekli mesec.
10. Prijava in priloge
Za sodelovanje na javnem razpisu kandidati oddajo izključno elektronsko vlogo, izpolnjeno v slovenskem jeziku na spletni strani www.murska-sobota.si, rubrika: Javni razpisi, področje: Izobraževanje. Vloga mora biti oddana od 28. 10. 2024 do vključno 8. 11. 2024 do 23.59.
Obvezne priloge k spletni vlogi so:
– izjava kandidata, ki je del razpisne dokumentacije,
– dokazilo o vpisu v študijskem letu 2024/2025,
– dokument, iz katerega je razviden prvi vpis v letnik v tekočem študijskem letu (če ni razvidno iz dokazila o vpisu),
– študenti 1. letnika predložijo dokazilo šole o šolskem uspehu zaključnega letnika in dokazilo šole o maturitetnem uspehu, iz katerega je razvidno število doseženih točk,
– študenti višjih letnikov predložijo dokazilo o študijskem uspehu preteklega študijskega leta, iz katerega je razvidna povprečna ocena iz vseh opravljenih obveznostih preteklega študijskega leta,
– v primeru šolanja na univerzi v tujini kandidat vlogi priloži fotokopijo dokumentacije, prevod v slovenski jezik ter ustrezno primerjavo vrednotenja uspešnosti študija v tujini z ocenami oziroma vrednotenjem v Republiki Sloveniji.
Neobvezne priloge k spletni vlogi so:
– dokazilo, iz katerega je razvidna sprotnost študija (velja za študente od 2. letnika naprej)
– dokazila, izobraževalne ustanove o izjemnih dosežkih (najboljših 5 % študentov, zlati maturant).
Oddaja vloge pomeni, da se kandidat strinja z vsemi pogoji javnega razpisa.
Vloga se šteje za formalno popolno, če je oddana na predpisan način na predpisanem obrazcu in vsebuje vso z javnim razpisom zahtevano dokumentacijo.
Vloga se šteje za pravočasno, če je oddana, preden se izteče rok za vložitev vlog oziroma do zaprtja javnega razpisa zaradi porabe razpoložljivih sredstev.
Vloga se zavrže, če:
– je oddana v vložišču Mestne občine Murska Sobota ali po pošti,
– je vložena po poteku prijavnega roka ali
– oddana po porabi sredstev in pred potekom odprtega roka,
– ne izpolnjuje vseh pogojev sodelovanja,
– ni dopolnjena v določenem roku,
– ni skladna z namenom razpisa.
11. Dopolnitev vloge: v primeru oddaje nepopolne ali nerazumljive vloge bo kandidat pozvan k njeni dopolnitvi. Če kandidat vloge ne dopolni v 5 delovnih dneh od prejema poziva, se vloga zavrže.
12. Odpiranje vlog: odpiranje vlog je zaprto za javnost. Komisija bo prispele vloge odpirala po vrstnem redu prispetja v prostorih Mestne uprave Mestne občine Murska Sobota. Odpirajo se samo pravočasno in v roku oddane vloge.
13. Dodelitev sredstev
Sredstva prejmejo kandidati, ki izpolnjujejo pogoje razpisa. Kandidati se razvrstijo glede na doseženo število točk, zbranih po posameznih merilih. Ob enako zbrani višini točk ima prednost pri izbiri kandidat v višjem letniku izobraževanja (prvi kriterij) in višjo povprečno oceno (drugi kriterij).
Če upravičenec, ki je s sklepom pridobil pravico do štipendije, odkloni sklenitev pogodbe o štipendiranju, se štipendija dodeli naslednjemu kandidatu po vrstnem redu glede na doseženo število točk.
O vlogi bo odločeno v roku 30 dni od oddaje popolne vloge.
14. Nadzor nad izvajanjem pogodbe in koriščenjem sredstev: izbrani kandidati, s katerimi bo Mestna občina Murska Sobota podpisala pogodbo o sofinanciranju, morajo strokovni službi Mestne občine Murska Sobota vedno, kadar to zahteva, dovoliti nadzor nad izvajanjem pogodbe in koriščenjem sredstev ter v skladu z rokom, določenim v pogodbi, brez poziva mestno občino obvestiti o realizaciji izvedbe s poročili in dokazili.
15. Razpisna dokumentacija
Razpisno dokumentacijo sestavljajo:
1. Javni razpis za dodelitev štipendij uspešnim študentom Mestne občine Murska Sobota v študijskem letu 2024/2025 
2. Vloga za dodelitev štipendije 
3. Merila za vrednotenje vlog 
4. Izjava kandidata 
5. Vzorec pogodbe 
6. Pravilnik o štipendiranju v Mestni občini Murska Sobota 
Razpisna dokumentacija je na voljo na spletni strani Mestne občine Murska Sobota www.murska-sobota.si, rubrika: Javni razpisi, področje: Mladina.
16. Dodatne informacije: dodatne informacije so na voljo tudi vsak delovni dan po tel. 02/525-16-30, kontaktna oseba Lidija Horvat. Morebitna vprašanja je mogoče posredovati tudi po elektronski pošti na elektronski naslov lidija.horvat@murska-sobota.si.
Mestna občina Murska Sobota 

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti