Uradni list

Številka 12
Uradni list RS, št. 12/2017 z dne 10. 3. 2017
Uradni list

Uradni list RS, št. 12/2017 z dne 10. 3. 2017

Kazalo

574. Sklep o pravilih o odsotnostih in obračunavanju cen programov v času otrokove odsotnosti v Vrtcu Občina Ivančna Gorica, stran 1715.

  
Na podlagi tretjega odstavka 17. člena Pravilnika o metodologiji za oblikovanje cen programov v vrtcih, ki izvajajo javno službo (Uradni list RS, št. 97/03, 77/05, 120/05 in 93/15) ter 16. člena Statuta Občine Ivančna Gorica (Uradni list RS, št. 91/16 – uradno prečiščeno besedilo – UPB2) je Občinski svet Občine Ivančna Gorica na 19. redni seji dne 22. februarja 2017 sprejel
S K L E P 
o pravilih o odsotnostih in obračunavanju cen programov v času otrokove odsotnosti v Vrtcu Občina Ivančna Gorica 
1. člen
Ta sklep določa pravila o odsotnosti otrok in obračunavanju cen programov v času otrokove odsotnosti v Vrtcu Ivančna Gorica (v nadaljnjem besedilu: vrtec).
2. člen 
(1) Za čas, ko je otrok opravičeno odsoten iz vrtca (ne obiskuje vrtca), se cena programa zniža za stroške neporabljenih živil. Tako znižana cena je podlaga za plačilo staršev in plačilo razlike med ceno programa in plačilom staršev, ki ga krije Občina Ivančna Gorica.
(2) Otrok je opravičeno odsoten, kadar njegovi starši oziroma drug zakoniti zastopnik (v nadaljnjem besedilu: starši) vrtec obvestijo o otrokovi odsotnosti do osme ure zjutraj.
(3) Na podlagi obvestila iz prejšnjega odstavka, vrtec zniža ceno programa za stroške neporabljenih živil z naslednjim dnem otrokove odsotnosti.
3. člen 
(1) Občinski svet Občine Ivančna Gorica določi s sklepom veljavno ceno programa vrtca in višino dnevnega stroška prehrane.
(2) Stroški živil se odštejejo od cene, določene v prejšnjem odstavku, v višini enakega odstotka, kot je določeno plačilo staršev z odločbo o višini plačila programa vrtca.
(3) V primerih organizirane prehrane za otroke vrtca v drugih zavodih, ki ne spadajo pod pristojnost vrtca, se način dnevnega odjavljanja otrok obračuna po pravilih posameznega zavoda.
4. člen 
(1) Za otroke, ki so na bolnišničnem zdravljenju ali v domači negi nad deset strnjenih delovnih dni, starši na podlagi zdravniškega potrdila, za rezervacijo mesta poravnajo znesek v vrednosti 25 % plačilnega razreda, določenega z odločbo o višini plačila programa vrtca.
(2) Znižano plačilo iz prejšnjega odstavka se šteje za čas odsotnosti od vključno 11. delovnega dne dalje.
(3) Zaradi bolezni sorojenca rezervacije za vpisanega otroka ni mogoče uveljavljati.
5. člen 
Starši otrok, za katere je Občina Ivančna Gorica po veljavnih predpisih dolžna kriti del cene programa predšolske vzgoje, do rezervacij v času počitnic niso upravičeni.
6. člen 
Ta sklep začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 007-0002/2017-1
Ivančna Gorica, dne 22. februarja 2017
Župan 
Občine Ivančna Gorica 
Dušan Strnad l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti