Uradni list

Številka 16
Uradni list RS, št. 16/2017 z dne 7. 4. 2017
Uradni list

Uradni list RS, št. 16/2017 z dne 7. 4. 2017

Kazalo

860. Sklep o začetku priprave sprememb in dopolnitev Zazidalnega načrta za proizvodno obrtno cono Kisovec, stran 2539.

  
Na podlagi 57. člena Zakona o prostorskem načrtovanju – ZPNačrt (Uradni list RS, št. 33/07, 70/08 – ZVO-1B, 108/09, 80/10 – ZUPUDPP, 106/10 – popr., 43/11 – ZKZ-C, 57/12, 57/12 – ZUPUDPP-A, 109/12, 76/14 – odl. US in 14/15 – ZUUJFO) in 28. člena Statuta Občine Zagorje ob Savi (Uradni list RS, št. 30/15) je župan Občine Zagorje ob Savi sprejel
S K L E P 
o začetku priprave sprememb in dopolnitev Zazidalnega načrta za proizvodno obrtno cono Kisovec 
1. Ocena stanja in razlogi za pripravo sprememb in dopolnitev zazidalnega načrta 
Obstoječi Zazidalni načrt za proizvodno obrtno cono Kisovec, odlok št. 352-4/89, je bil sprejet 23. 12. 1992 in objavljen v Uradnem vestniku Zasavja, št. 1/93 ter spremenjen in dopolnjen v letih 1998, 2003, 2005, 2012 in 2014, spremembe in dopolnitve objavljene v Uradnem vestniku Zasavja, št. 1/93, 17/93, 8/98, 12/98 in 17/03 ter v Uradnem listu RS, št. 57/05, 53/12 in 18/14.
Območje zazidalnega načrta se nahaja na severovzhodnem obrobju ureditvenega območja naselja Kisovec med Medijo in predvideno obvoznico na severu. Vključuje pobočje severno ob Medije do skupine stanovanjskih objektov na južnem obrobju Lok na zahodu ter območje opuščenih rudniških objektov pri izvoznem jašku na vzhodu ter del površin med Medijo in desno od ceste v Loke. Ureditveno območje zajema dve ločeni zaključeni celoti, in sicer območje namenjeno za proizvodne, servisne in storitvene dejavnosti na vzhodu (območje a) ter obrtno-stanovanjsko gradnjo na zahodu (območje b).
Razlog za pripravo sprememb in dopolnitev zazidalnega načrta je pobuda družbe EVJ Elektroprom d.o.o., Loke pri Zagorju 22, Kisovec, ki namerava na južni strani obstoječe montažne hale – skladišča na parceli 58/8 k.o. 1884 – Loke pri Zagorju zgraditi nadstrešnico od montažne hale do obstoječe ograje, ki meji na sprehajalno pot. Na južni strani trgovskega objekta z gradbenim materialom, ki je v podaljšku skladiščne hale, pa namerava investitor na parceli 58/6, k.o. 1884 – Loke pri Zagorju za potrebe trgovine zgraditi nadstrešnico širine 3,0 m po celi dolžini objekta.
2. Predmet, programska izhodišča in okvirno ureditveno območje 
Spremembe in dopolnitve zazidalnega načrta se izdelajo za del območja, ki je v obstoječem zazidalnem načrtu opredeljeno kot območje a – območje namenjeno za proizvodne, servisne in storitvene dejavnosti.
Veljavni prostorski akt željenega posega pobudnika ne omogoča, saj opredeljena gradbena linija že poteka po južni liniji gabaritov izgrajenih objektov, zato se pobuda za spremembe in dopolnitve zazidalnega načrta nanaša predvsem na spremembo gradbene linije ter odmike od parcelnih mej.
Ureditveno območje sprememb vključuje zemljišča parcel 58/6, 58/8 in 58/26 – del, vse k.o. 1884 – Loke pri Zagorju. Površina ureditvenega območja sprememb in dopolnitev zazidalnega načrta je cca 6500 m2.
3. Seznam potrebnih strokovnih podlag in način pridobitve strokovnih rešitev 
Podlaga za izdelavo predloga sprememb in dopolnitev zazidalnega načrta je geodetski načrt izdelan v skladu s Pravilnikom o geodetskem načrtu (Uradni list RS, št. 40/04).
Pred izdelavo predloga sprememb in dopolnitev zazidalnega načrta se izdelajo naslednje strokovne podlage:
– analizo ustvarjenih razmer: namembnost površin in objektov, prometna, komunalna, energetska infrastruktura, motnje v okolju (opredelitev obstoječega stanja);
– idejna zasnova načrtovane prostorske ureditve, izdelana na način, ki vključuje vse funkcionalne, urbanistične, krajinske in arhitekturne rešitve;
– idejna zasnova novih energetskih, vodovodnih, komunalnih in drugih infrastrukturnih priključkov in ureditev;
– morebitne druge strokovne podlage, ki bodo izhajale iz smernic nosilcev urejanja prostora.
Strokovne rešitve izdela načrtovalec, ki izpolnjuje pogoje za pooblaščenega prostorskega načrtovalca, in ga bo izbral investitor.
Spremembe in dopolnitve zazidalnega načrta se izdelajo kot OPPN in morajo biti izdelane v obsegu in z vsebinami, ki jih določa Zakon o prostorskem načrtovanju (Uradni list RS, št. 33/07, 70/08 – ZVO-1B, 108/09, 80/10 – ZUPUDPP, 106/10 – popr., 43/11 – ZKZ-C, 57/12, 57/12 – ZUPUDPP-A, 109/12, 76/14 – odl. US in 14/15 – ZUUJFO) in Pravilnik o vsebini, obliki in načinu priprave občinskega podrobnega prostorskega načrta (Uradni list RS, št. 99/07) ter v skladu s tem sklepom. Spremembe in dopolnitve zazidalnega načrta se izdelajo tudi v digitalni obliki, tako da je možen vnos v GIS občine.
4. Rok za pripravo prostorskega akta oziroma njegovih posameznih faz 
Kadar se spremembe in dopolnitve občinskega podrobnega prostorskega načrta nanašajo samo na posamične posege v prostor, ki ne vplivajo na celovitost načrtovanih prostorskih ureditev ter na rabo sosednjih zemljišč in objektov, se v postopku priprave sprememb in dopolnitev tega načrta rok za predložitev smernic in mnenj skrajša na 15 dni, enako pa se skrajša trajanje javne razgrnitve.
Posamezne faze in roki za pripravo sprememb in dopolnitev zazidalnega načrta:
– Sklep o začetku priprave sprememb in dopolnitev zazidalnega načrta
– Objava sklepa v Uradnem listu in na svetovnem spletu
– Priprava osnutka sprememb in dopolnitev zazidalnega načrta – 30 dni
– Poziv nosilcem urejanja prostora za pridobitev smernic in pridobitev obvestila ministrstva, pristojnega za varstvo okolja, o nepotrebnosti izvedbe celovite presoje vplivov na okolje – 15 dni
– Analiza smernic, izdelava strokovnih podlag in dopolnitev osnutka sprememb in dopolnitev zazidalnega načrta – 30 dni
– Sklep o javni razgrnitvi in javni obravnavi dopolnjenega osnutka sprememb in dopolnitev zazidalnega načrta – 7 dni pred pričetkom javne razgrnitve
– Objava sklepa v Uradnem listu, na svetovnem spletu in na krajevno običajen način
– Javna razgrnitev in obravnava dopolnjenega osnutka sprememb in dopolnitev zazidalnega načrta z evidentiranjem vseh pisnih pripomb – 15 dni
– Priprava stališča do pripomb in predlogov iz javne razgrnitve in javne obravnave – 15 dni
– Prva obravnava na OS
– Pisno posredovanje stališč do pripomb
– Oblikovanje dopolnjenega predloga sprememb in dopolnitev zazidalnega načrta na podlagi stališč do pripomb – 15 dni
– Pridobitev mnenj nosilcev urejanja prostora na dopolnjen predlog sprememb in dopolnitev zazidalnega načrta – 15 dni
– Priprava usklajenega predloga sprememb in dopolnitev zazidalnega načrta
– Druga obravnava in sprejem odloka na občinskem svetu
– Objava odloka v Uradnem listu.
5. Nosilci urejanja prostora, ki dajejo smernice in mnenja ter drugi udeleženci, ki bodo sodelovali pri pripravi 
Nosilci urejanja prostora, ki morajo podati smernice na osnutek sprememb in dopolnitev zazidalnega načrta, k dopolnjenemu predlogu sprememb in dopolnitev zazidalnega načrta pa mnenje, so:
– Elektro Ljubljana d.d., DE Elektro Trbovlje, Gimnazijska 25, Trbovlje
– Telekom Slovenije d.d., Lava 1, Celje
– Občina Zagorje ob Savi, Oddelek za gospodarske javne službe, Cesta 9. avgusta 5, Zagorje ob Savi
– Adriaplin d.o.o., Dunajska cesta 7, Ljubljana
– EVJ Elektroprom d.o.o., Loke 22, Kisovec
– Ministrstvo za okolje in prostor, Direkcija RS za vode, Hajdrihova ulica 28c, 1000 Ljubljana
– Ministrstvo za obrambo, Uprava RS za zaščito in reševanje, Vojkova cesta 61, 1000 Ljubljana
– Ministrstvo za kulturo, Maistrova 10, 1000 Ljubljana (v vednost: Zavod za varstvo kulturne dediščine Slovenije, OE Ljubljana, Tržaška 4, 1000 Ljubljana)
– Zavod RS za varstvo narave, OE Ljubljana, Cankarjeva cesta 10, 1000 Ljubljana.
Ministrstvo za okolje in prostor, Direktorat za okolje, Sektor za strateško presojo vplivov na okolje, Dunajska 47, 1000 Ljubljana poda obvestilo o nepotrebnosti izvedbe celovite presoje vplivov na okolje.
Kolikor se v postopku priprave sprememb in dopolnitev zazidalnega načrta ugotovi, da je potrebno pridobiti predhodne smernice in mnenja tudi drugih organov, ki zgoraj niso navedeni, se le-ta pridobijo v postopku.
Pristojni organi (nosilci urejanja prostora) morajo v skladu z zakonom podati svoje smernice za načrtovanje in mnenja v roku 15 dni od zahteve, ker se spremembe in dopolnitve nanašajo samo na posamične posege v prostor, ki ne vplivajo na celovitost načrtovanih prostorskih ureditev ter na rabo sosednjih zemljišč in objektov, se priprava sprememb in dopolnitev lahko izvede po skrajšanem postopku.
Načrtovalca sprememb in dopolnitev zazidalnega načrta je izbral pobudnik oziroma investitor in je ARHIS d.o.o., Projektiranje in svetovalni inženiring, Cesta 9. avgusta 1, 1410 Zagorje ob Savi.
Pripravljavec sprememb in dopolnitev zazidalnega načrta, odgovoren za njegovo pripravo, je Občina Zagorje ob Savi.
6. Obveznosti financiranja priprave 
Stroške izdelave sprememb in dopolnitev zazidalnega načrta in strokovnih podlag krije pobudnik družba EVJ Elektroprom d.o.o., Loke pri Zagorju 22, Kisovec.
7. Objava sklepa priprave 
Ta sklep se objavi v Uradnem listu Republike Slovenije in na spletni strani Občine Zagorje ob Savi, veljati pa začne z dnem objave v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 352-4/89
Zagorje ob Savi, dne 28. marca 2017
Župan 
Občine Zagorje ob Savi 
Matjaž Švagan l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti