Uradni list

Številka 2
Uradni list RS, št. 2/2017 z dne 13. 1. 2017
Uradni list

Uradni list RS, št. 2/2017 z dne 13. 1. 2017

Kazalo

Št. 702-26/2016 Ob-1004/17, Stran 57
Ministrstvo za pravosodje razpisuje:
na podlagi 30. člena Zakona o državnem pravobranilstvu (Uradni list RS, št. 94/07 – uradno prečiščeno besedilo, 77/09 in 46/13)
1 prosto mesto pomočnika državnega pravobranilca 
na Državnem pravobranilstvu na Zunanjem oddelku v Murski Soboti 
Razpisni pogoji:
Univerzitetni diplomirani pravnik, ki izpolnjuje splošne pogoje določene v 25. členu Zakona o državnem pravobranilstvu in posebne pogoje za imenovanje na mesto pomočnika državnega pravobranilca, določene v 27. členu Zakona o državnem pravobranilstvu.
Kandidati morajo prijavi priložiti življenjepis (v obliki Europass CV: http://www.europass.cedefop.europa.eu/europass/home/hornav/Introduction.csp?loc=sl_SI) z opisom svoje strokovne dejavnosti po pridobljeni diplomi, dokazila o izpolnjevanju splošnih pogojev ter dokazila o izpolnjevanju posebnih pogojev za imenovanje na mesto pomočnika državnega pravobranilca.
Kandidat lahko svoji prijavi priloži izjavo, da za namen tega razpisnega postopka dovoljuje Ministrstvu za pravosodje, da pridobi naslednje podatke iz uradnih evidenc:
– da je državljan Republike Slovenije;
– da je poslovno sposoben;
– da ima v Republiki Sloveniji priznan strokovni naslov univerzitetni diplomirani pravnik oziroma temu strokovnemu naslovu enakovreden, v tujini pridobljen strokovni naslov, z navedbo datuma izdane diplome ali nostrifikacije ter navedbo institucije, ki jo je izdala;
– da je opravil pravniški državni izpit, z navedbo datuma opravljenega izpita;
– da je osebnostno primeren za opravljanje nalog pomočnika državnega pravobranilca (5. točka prvega odstavka v zvezi z drugim odstavkom 25. člena Zakona o državnem pravobranilstvu).
Zaželeno je, da prijava vsebuje tudi elektronski naslov kandidata in telefonsko številko, na kateri je dosegljiv.
Pisne prijave z življenjepisom in dokazili o izpolnjevanju zahtevanih pogojev sprejema Ministrstvo za pravosodje, Ljubljana, Župančičeva 3, 15 dni po objavi razpisa.
Ministrstvo za pravosodje 

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti