Uradni list

Številka 12
Uradni list RS, št. 12/2017 z dne 10. 3. 2017
Uradni list

Uradni list RS, št. 12/2017 z dne 10. 3. 2017

Kazalo

Št. 1030/17 Ob-1634/17, Stran 603
Inženirska zbornica Slovenije objavlja
obvestilo 
o pričetku kandidacijskega postopka za volitve nadomestnega člana komisije za statut in poslovnik iz MST 
Volilna komisija v sestavi Simona Čeh, univ. dipl. inž. geod. (predsednica), mag. Irena Andrejašič Troha, univ. dipl. inž. grad. in Janko Černivec, univ. dipl. inž. gozd. (člana), imenovana s sklepom predsednika zbornice št. 1028/17/VOD-ČR z dne 6. 3. 2017, skladno z 79. členom Statuta IZS obvešča upravni odbor IZS, upravni odbor MST in člane MST o začetku kandidacijskega postopka za izvolitev:
– nadomestnega člana komisije za statut in poslovnik iz MST.
Kandidate lahko skladno z 78. členom Statuta IZS predlagajo:
– upravni odbor zbornice s sklepom,
– upravni odbor matične sekcije MST s sklepom,
– najmanj trije člani zbornice, vpisani v imenik IZS, s svojimi podpisi.
Kandidat za razpisano funkcijo je lahko le član MST, ki je vpisan v imenik IZS in mu status pooblaščenega inženirja ne miruje.
Volitve bodo potekale na skupščini zbornice. Izvoljen nadomesten član komisije za statut in poslovnik iz MST nastopi mandat z dnem izvolitve.
Nezdružljivost funkcij (po 92. členu Statuta IZS):
Namestnik disciplinskega tožilca iz MST, člani disciplinske komisije iz MST in člani disciplinskega sodišča iz MST ne morejo kandidirati za razpisano funkcijo.
Funkcija predsednika upravnega odbora MST, predsednika in člana strokovnega sveta MST ni združljiva z razpisano funkcijo. Vsi ti sicer lahko kandidirajo za razpisano funkcijo, a jim bo z nastopom mandata na novi funkciji dosedanja funkcija prenehala.
Upravni odbor IZS, upravni odbor matične sekcije MST in člane MST pozivam, da sodelujejo v kandidacijskem postopku skladno s statutom IZS in volilni komisiji IZS predlagajo kandidate za zgoraj navedeno funkcijo.
Rok za oddajo kandidatur traja 30 dni in prične teči naslednji dan po objavi tega obvestila v Uradnem listu Republike Slovenije, to je od 11. 3. do 9. 4. 2017.
Naslov za vložitev kandidatur je Inženirska zbornica Slovenije, Volilna komisija IZS, Jarška cesta 10b, 1000 Ljubljana.
Inženirska zbornica Slovenije 

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti