Uradni list

Številka 40
Uradni list RS, št. 40/2017 z dne 21. 7. 2017
Uradni list

Uradni list RS, št. 40/2017 z dne 21. 7. 2017

Kazalo

Ob-2720/17, Stran 1860
Javni razpis 
za podelitev koncesije za izvedbo projekta Energetska prenova javnih stavb v Občini Kamnik
1. Občina Kamnik na podlagi 48. člena Zakona o javno-zasebnem partnerstvu (Uradni list RS, št. 127/06) in 14. člena Odloka o javno-zasebnem partnerstvu za energetsko prenovo javnih stavb v lasti Občine Kamnik (Uradni list RS, št. 35/17) objavlja povabilo k oddaji vlog za podelitev koncesije za izvedbo projekta Energetska prenova javnih stavb v Občini Kamnik.
2. Predmet javnega razpisa: podelitev koncesije za izvedbo projekta Energetska prenova javnih stavb v Občini Kamnik.
3. Ime in sedež koncedenta: Občina Kamnik, Glavni trg 24, 1240 Kamnik.
4. Predmet koncesije: Energetska prenova javnih stavb v Občini Kamnik.
5. Območje izvajanja koncesije:
a. Zdravstveni dom dr. Julija Polca Kamnik, Novi trg 26, Kamnik,
b. Knjižnica Franceta Balantiča Kamnik, Ljubljanska cesta 1, Kamnik,
c. Dom kulture Kamnik, Fužine 10, Kamnik,
d. Osnovna šola 27. julij Kamnik, Tomšičeva ulica 9, Kamnik,
e. Osnovna šola Frana Albrehta, Podružnična osnovna šola Vranja Peč, Vranja Peč 3, Kamnik,
f. Osnovna šola Stranje, Podružnična šola Gozd, Krivčevo 2, Stahovica.
6. Obseg izvajanja koncesije predstavljajo ukrepi, kot so določeni z Odlokom o javno-zasebnem partnerstvu za energetsko prenovo javnih stavb v lasti Občine Kamnik in opredeljeni v razpisni dokumentaciji.
7. Začetek in trajanje koncesije: Koncesija se podeljuje za obdobje največ 15 let, pri čemer je trajanje pogodbe eno izmed meril izbora. Trajanje pogodbe se lahko podaljša skladno z določbami koncesijskega akta. Koncesija se bo začela izvajati skladno z določbami koncesijske pogodbe.
8. Postopek izbire koncesionarja: Koncesionar bo izbran skladno z določbami III. dela Zakona o javno-zasebnem partnerstvu.
9. Pogoji za dostop do razpisne dokumentacije: Razpisna dokumentacija z vsemi sestavnimi deli je kandidatom na voljo na spletni strani koncedenta www.kamnik.si.
10. Predložitev vlog: Vloge morajo biti pripravljene v skladu z določbami razpisne dokumentacije in predložene na enega od naslednjih načinov:
a. s priporočeno pošiljko po pošti na naslov Občina Kamnik, Glavni trg 24, 1240 Kamnik ali
b. osebno na naslovu koncedenta vsak delovni dan do roka, določenega za oddajo vlog ob upoštevanju poslovnega časa koncedenta.
Vloga bo štela za pravočasno, če bo predložena ali bo prispela po pošti na zgoraj navedeni naslov do dne 22. 8. 2017 najkasneje do 9. ure.
Vse prepozno predložene oziroma prejete vloge (ne glede na datum oddaje na pošto oziroma nepravočasno dostavo vloge v primeru dostave kurirske službe) bodo izločene iz postopka odpiranja vlog in bodo neodprte vrnjene kandidatom.
11. Vsebina vloge: Zahteve glede vsebine in oblike vlog ter pogoji za njihovo predložitev so podane v razpisni dokumentaciji.
12. Pogoji, ki jih morajo izpolnjevati kandidati in dokazila o izpolnjevanju: Kandidati morajo izpolnjevati naslednje pogoje, ki so podrobneje določeni v točkah B.02.2 do B.02.6 razpisne dokumentacije:
Kandidat bo izključen, če:
– bo koncedent ugotovil ali bil drugače seznanjen, da je bila kandidatu ali osebi, ki je članica upravnega, vodstvenega ali nadzornega organa tega gospodarskega subjekta ali ki ima pooblastila za njegovo zastopanje ali odločanje ali nadzor v njem, izrečena pravnomočna sodba, ki ima elemente kaznivih dejanj, ki so opredeljena v Kazenskem zakoniku in našteta v prvem odstavku 75. člena ZJN-3;
– ne izpolnjuje obveznih dajatev in drugih denarnih nedavčnih obveznosti v skladu z zakonom, ki ureja finančno upravo, ki jih pobira davčni organ v skladu s predpisi države, v kateri ima sedež, ali predpisi države koncedenta, če vrednost teh neplačanih zapadlih obveznosti na dan oddaje vloge ali prijave znaša 50 eurov ali več. Šteje se, da kandidat ne izpolnjuje obveznosti iz prejšnjega stavka tudi, če na dan oddaje vloge ni imel predloženih vseh obračunov davčnih odtegljajev za dohodke iz delovnega razmerja za obdobje zadnjih petih let do dne oddaje vloge;
– je na dan, ko poteče rok za oddajo vlog, izločen iz postopkov oddaje javnih naročil zaradi uvrstitve v evidenco gospodarskih subjektov z negativnimi referencami;
– mu je bila v zadnjih treh letih pred potekom roka za oddajo vlog s pravnomočno odločbo pristojnega organa Republike Slovenije ali druge države članice ali tretje države dvakrat izrečena globa zaradi prekrška v zvezi s plačilom za delo;
– se je nad gospodarskim subjektom začel postopek zaradi insolventnosti ali prisilnega prenehanja po zakonu, ki ureja postopek zaradi insolventnosti in prisilnega prenehanja, ali postopek likvidacije po zakonu, ki ureja gospodarske družbe, če njegova sredstva ali poslovanje upravlja upravitelj ali sodišče, ali če so njegove poslovne dejavnosti začasno ustavljene, ali če se je v skladu s predpisi druge države nad njim začel postopek ali pa je nastal položaj z enakimi pravnimi posledicami;
– so se pri gospodarskem subjektu pri prejšnji pogodbi o izvedbi javnega naročila ali prejšnji koncesijski pogodbi, sklenjeni s koncedentom, pokazale precejšnje ali stalne pomanjkljivosti pri izpolnjevanju ključne obveznosti, zaradi česar je koncedent predčasno odstopil od prejšnjega naročila oziroma pogodbe ali uveljavljal odškodnino ali so bile izvedene druge primerljive sankcije;
– je gospodarski subjekt poskusil neupravičeno vplivati na odločanje koncedenta ali pridobiti zaupne informacije, zaradi katerih bi lahko imel neupravičeno prednost v postopku javnega razpisa, ali iz malomarnosti predložiti zavajajoče informacije, ki bi lahko pomembno vplivale na odločitev o izključitvi, izboru ali oddaji koncesije.
Sposobnost za opravljanje poklicne dejavnosti:
Gospodarski subjekt mora biti vpisan v enega od poklicnih ali poslovnih registrov, ki se vodijo v državi članici, v kateri ima sedež. Če mora imeti gospodarski subjekt določeno dovoljenje ali biti član določene organizacije, da lahko v svoji matični državi opravlja določeno storitev, mora navesti, za katero dovoljenje oziroma članstvo gre, in predložiti dokazilo o tem dovoljenju oziroma članstvu.
Ekonomski in finančni položaj:
– Kandidat je imel v letih 2016, 2015 in 2014 povprečni čisti letni prihodek najmanj v višini, določeni v razpisni dokumentaciji. Če kandidat ni posloval celotno obdobje, se upošteva obdobje od ustanovitve do konca leta 2016.
– Kandidat v zadnjih 180 dneh pred rokom za oddajo vlog, vključno z dnevom oddaje vlog, ni imel blokiranega nobenega transakcijskega računa.
– Kandidat ima zagotovljene vire financiranja.
Pogoji za dokazovanje tehnične in kadrovske sposobnosti:
– Kandidat ima ustrezne reference, določene z razpisno dokumentacijo.
– Kandidat ima na voljo ustrezen kader, kot to določa razpisna dokumentacija.
Dokazila o izpolnjevanju pogojev predložijo kandidati na obrazcih D.01 do D.08 razpisne dokumentacije. Koncedent si pridržuje pravico zahtevati tudi druga dokazila, s katerimi bi potrdil resničnost navedb posameznega kandidata v njegovi vlogi.
13. Pogoji za predložitev skupne vloge: Vlogo lahko skladno z 38. členom ZJZP predloži skupina kandidatov. Če vlogo predloži skupina kandidatov, mora predložiti pravni akt o skupnem nastopanju (konzorcijska pogodba) skladno z določbami razpisne dokumentacije. Vsak partner v skupni vlogi mora izpolnjevati pogoje iz točke B.02.2 Razlogi za izključitev v razpisni dokumentaciji. Izpolnjevanje ostalih naročnikovih pogojev za priznanje sposobnosti se, če ni pri posameznemu pogoju določeno drugače, ugotavlja kumulativno, za vse partnerje skupaj.
14. Merila za izbiro najugodnejšega kandidata: Najugodnejši kandidat bo tisti, ki prejme največje skupno število točk po naslednjih merilih:
a. trajanje koncesijskega razmerja: najdaljše obdobje, za katero se sklepa koncesijska pogodba, je 15 let. V primeru, da bodo kandidati ponudili krajše obdobje koncesijskega razmerja, bodo za vsako polno leto, za katero se koncesijsko razmerje skrajša, prejeli dodatnih 22 točk, vendar skupaj največ 66 točk.
b. zagotovljeni prihranek: v okviru tega merila se vrednoti zajamčeni prihranek v EUR brez DDV. Najvišje možno število točk v okviru tega merila je 30. Posamezni kandidat bo v okviru tega merila prejel točke v skladu z naslednjo enačbo:
 
Tp =
ponujena višina zajamčenega prihranka 
v EUR z DDV
 
x 30
najvišji zajamčeni prihranek v EUR z DDV
c. obseg ponujenih ukrepov: koncedent je določil minimalni obseg ukrepov, ki se izvedejo na posameznem objektu. Za vsak dodatni ukrep oziroma tehnološko rešitev v okviru projekta nad zahtevanimi za posamezni objekt, prejme kandidat 1 točko, vendar skupaj največ 4 točke.
15. Odpiranje vlog: Odpiranje vlog bo javno. Odpiranje vlog bo dne 22. 8. 2017, ob 10. uri na naslovu Občina Kamnik, Glavni trg 24, 1240 Kamnik.
16. Obvestilo o izidu razpisa: O izbiri koncesionarja po zaključenem postopku vrednotenja vlog odloči strokovna komisija, ki jo imenuje koncedent z izdajo akta skladno s 56. členom ZJZP. Kandidati bodo o izbiri koncesionarja obveščeni v roku 60 dni po zaključenem postopku vrednotenja vlog.
17. Operacija bo sofinancirana iz kohezijskega sklada v okviru »Operativnega programa Evropske kohezijske politike za obdobje 2014–2020«, prednostne osi 4 »Trajnostna raba in proizvodnja energije ter pametna omrežja«, tematskega cilja 4 »Podpora prehodu na nizkoogljično gospodarstvo v vseh sektorjih«, prednostne naložbe 4.1 »Spodbujanje energetske učinkovitosti, pametnega ravnanja z energijo in uporabe obnovljivih virov energije v javni infrastrukturi, vključno z javnimi stavbami, in stanovanjskem sektorju«, specifičnega cilja 1 »Povečanje učinkovitosti rabe energije v javnem sektorju«.
18. Dodatna pojasnila
Koncedent bo posredoval pojasnila na prispela vprašanja preko spletne strani, kjer je objavljena razpisna dokumentacija. Dodatna pojasnila bodo posredovana najkasneje do dne 11. 8. 2017, pod pogojem, da je bila zahteva za dodatna pojasnila posredovana pravočasno, to je do dne 7. 8. 2017 do 12. ure.
Pojasnila razpisne dokumentacije se lahko zahteva izključno na naslov katja.kunstelj@kamnik.si ali boris.ravbar@kamnik.si.
19. Pravno varstvo: pravno varstvo zoper odločitev o izbiri je zagotovljeno v pritožbenem postopku skladno z 61. členom ZJZP. Zoper dokončno odločbo o izbiri je skladno s 63. členom ZJZP mogoče začeti upravni spor.
Občina Kamnik 

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti