Uradni list

Številka 74
Uradni list RS, št. 74/2024 z dne 6. 9. 2024
Uradni list

Uradni list RS, št. 74/2024 z dne 6. 9. 2024

Kazalo

2306. Tarifa o pravnih storitvah, stran 6876.

  
Na podlagi drugega odstavka 8. člena Zakona o kolektivnem upravljanju avtorske in sorodnih pravic (Uradni list RS, št. 63/16 in 130/22) je družba PATENTNA PISARNA družba za zastopanje in svetovanje s področja intelektualne lastnine d.o.o., Čopova 14, 1000 Ljubljana, ki jo zastopa direktorica mag. Marjanca Golmajer Zima, dne 28. avgusta 2024 sprejela naslednjo
T A R I F O 
o pravnih storitvah 
1. člen
Ta tarifa določa način obračunavanja pravnih storitev in povračila stroškov družbi PATENTNA PISARNA družba za zastopanje in svetovanje s področja intelektualne lastnine d.o.o., Čopova 14, 1000 Ljubljana (v nadaljevanju: pisarna) oziroma pooblaščenim zaposlenim v pisarni v zvezi z opravljenim delom pri uveljavljanju avtorskih in sorodnih pravic.
2. člen 
Pravne storitve po tej tarifi obsegajo vsa opravila, ki jih pisarna opravi na podlagi pooblastilnega razmerja v zvezi z zastopanjem na področju varstva avtorskih in sorodnih pravic v postopkih pred sodišči in drugimi državnimi organi.
3. člen 
Za vrednotenje storitev po tej tarifi se smiselno uporablja akt, ki ureja odvetniško tarifo, z vsakokrat veljavno vrednostjo točke iz tega akta v delu, ki se nanaša na pravne storitve v zvezi z varstvom avtorskih pravic ali sorodnih pravic v postopkih pred sodišči in drugimi državnimi organi iz drugega odstavka 8. člena Zakona o kolektivnem upravljanju avtorske in sorodnih pravic (Uradni list RS, št. 63/16 in 130/22).
4. člen 
Stranke so dolžne plačati pisarni akontacijo za potrebne storitve pravne pomoči v dogovorjenem znesku. Stroške za sodne ali upravne takse, izdatke za morebitne sodne izvedence ali druge stroške, ki se pojavljajo v postopku oziroma katerih založitev zahteva sodišče ali drug organ, pa so dolžne plačati v dejanski višini.
5. člen 
Storitve po tej tarifi ne obsegajo davka na dodano vrednost, drugih davkov, prispevkov, sodnih in upravnih taks.
6. člen 
K tej tarifi izda soglasje ministrica, pristojna za pravosodje.
7. člen 
To tarifo izdajatelj objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
8. člen 
Ta tarifa začne veljati petnajsti dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Ljubljana, dne 28. avgusta 2024
PATENTNA PISARNA 
družba za zastopanje in svetovanje 
s področja intelektualne lastnine d.o.o. 
Marjanca Golmajer Zima 
direktorica 
Na podlagi določbe drugega odstavka 8. člena Zakona o kolektivnem upravljanju avtorske in sorodnih pravic (Uradni list RS, št. 63/16 in 130/22) soglašam s Tarifo o pravnih storitvah.
Andreja Katič 
ministrica 
za pravosodje 

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti