Uradni list

Številka 89
Uradni list RS, št. 89/2024 z dne 18. 10. 2024
Uradni list

Uradni list RS, št. 89/2024 z dne 18. 10. 2024

Kazalo

2710. Pravilnik o subvencioniranju smučarskih vozovnic za osnovnošolce in dijake, stran 8599.

  
Na podlagi določil Pravilnika o postopkih za izvrševanje proračuna Republike Slovenije (Uradni list RS, št. 50/07, 61/08, 99/09 – ZIPRS1011, 3/13, 81/16, 11/22, 96/22, 105/22 – ZZNŠPP, 149/22 in 106/23) in 16. člena Statuta Občine Kranjska Gora je Občinski svet Občine Kranjska Gora na 13. seji dne 9. 10. 2024 sprejel
P R A V I L N I K 
o subvencioniranju smučarskih vozovnic za osnovnošolce in dijake 
1. člen 
Ta pravilnik določa upravičence, pogoje in postopek izvajanja subvencioniranja smučarskih vozovnic.
2. člen 
Subvencionirana smučarska vozovnica (v nadaljevanju: vozovnica) je letna smučarska vozovnica, ki omogoča neomejeno število voženj v smučarski sezoni na smučiščih na območju Občine Kranjska Gora.
3. člen 
Upravičenci do subvencionirane smučarske vozovnice (v nadaljevanju upravičenci) so učenci osnovnih šol s stalnim prebivališčem v Občini Kranjska Gora in dijaki srednjih šol s stalnim prebivališčem v Občini Kranjska Gora.
Do subvencionirane smučarske vozovnice je upravičen učenec osnovne šole s stalnim prebivališčem v Občini Kranjska Gora in dijak srednje šole, ki mora imeti prijavljeno stalno prebivališče v Občini Kranjska Gora najmanj eno leto pred oddajo vloge za izdajo vozovnice.
Starost upravičenca ob oddaji vloge ne sme biti višja od 20 let.
4. člen 
Izdaja vozovnic je možna od začetka prodaje – smučarske sezone pa do vključno 15. 12. tekočega leta (smučarske sezone). Po tem roku vozovnice ni več mogoče pridobiti.
Vozovnice se prevzamejo na sedežu smučarskega centra – izvajalca (v nadaljevanju izvajalec).
Izvajalec izda upravičencu vozovnico za območje Občine Kranjska Gora.
5. člen 
Vloge za izdajo vozovnice za učence iz obeh osnovnih šol v Občini Kranjska Gora se zbirajo na šolah, ki oddata sezname izvajalcu.
Vloga za izdajo vozovnice za učence, ki ne obiskujejo osnovne šole v Občini Kranjska Gora in dijake se odda na Občino Kranjska Gora. Vloga je lahko pisna ali elektronska. Povezava do elektronske vloge se objavi na spletni strani Občine Kranjska Gora. Vloga vsebuje podatke o upravičencu in statusu upravičenca v obdobju koriščenja vozovnice.
6. člen 
Plačilo izdanih vozovnic se izvajalcu izvede na podlagi izdanega računa in obveznih prilog (poimenskega seznama izdanih vozovnic), in sicer po koncu izdaje vozovnic (po 15. 12.).
Subvencija izvajalcu se določi v višini polne cene vozovnice.
Izvajalec in Občina Kranjska Gora vsako leto (v primeru, da so v proračunu Občine Kranjska Gora zagotovljena sredstva za ta namen) in pred objavo namere o subvencioniranju vozovnic, skleneta pogodbo, v kateri podrobneje določita pogoje medsebojnega sodelovanja (ceno vozovnice, evidence izdanih vozovnic ...).
7. člen 
V tem pravilniku uporabljeni izrazi, ki se nanašajo na osebe in so zapisani v moški slovnični obliki, so uporabljeni kot nevtralni za ženski in moški spol.
8. člen 
Ta pravilnik začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 007-10/2024-1
Kranjska Gora, dne 10. oktobra 2024
Županja 
Občine Kranjska Gora 
Henrika Zupan

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti