Uradni list

Številka 89
Uradni list RS, št. 89/2024 z dne 18. 10. 2024
Uradni list

Uradni list RS, št. 89/2024 z dne 18. 10. 2024

Kazalo

D 91/2023 Os-2909/24, Stran 2450
Na Okrajnem sodišču Jesenice teče zapuščinski postopek po pokojnem Jožetu Škrilcu, sinu Bele, rojenem 4. 2. 1955, državljanu Republike Slovenije, nazadnje stanujočem Čičare 14, Kranjska Gora, ki je umrl 24. 1. 2023.
Po spisovnih podatkih je bil zapustnik samski in ni imel potomcev. Starša zapustnika sta umrla pred njim. Zapustnik je imel sestro Marijo Škrilec, ki je umrla pred njim in ni imela potomcev.
Do dedovanja po zapustniku so tako upravičeni zakoniti dediči III. dednega reda, to je dedi in babice pokojnika in njihovi potomci. Sodišče razpolaga s podatki potomcev deda Franca Vrečarja in babice Marije Vrečar (po zapustnikovi materi Mariji Škrilec), ki sta imela poleg Marije Škrilec še 8 potomcev (strici in tete zapustnika) ter njihovih potomcih. Sodišče razpolaga s podatkom, da sta bila ded in babica zapustnika po očetu Beli Škrilcu Štefan Škrilec in Julija Škrilec, rojena Nemečič. Sodišče nima podatkov o njunih potomcih oziroma morebitnih sorojencih (sestrah in bratih) Bele Škrilca in njihovih potomcih.
Sodišče zato na podlagi 206. člena Zakona o dedovanju (ZD) poziva zapustnikove tete in strice po očetu Beli Škrilcu oziroma njihove potomce (zapustnikove bratrance in sestrične) ter vse ostale, ki mislijo, da imajo pravico do dediščine, da se priglasijo naslovnemu sodišču v roku enega leta od objave tega oklica, sicer bo sodišče po preteku enoletnega roka odločilo o zapuščini na osnovi podatkov, s katerimi bo razpolagalo in v skladu z določbami Zakona o dedovanju.
Okrajno sodišče na Jesenicah 
dne 6. 9. 2024 

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti