Uradni list

Številka 44
Uradni list RS, št. 44/2017 z dne 18. 8. 2017
Uradni list

Uradni list RS, št. 44/2017 z dne 18. 8. 2017

Kazalo

Št. 430-676/2017/6(15131-20) Ob-2814/17, Stran 2053
Na podlagi Zakona o javnih financah (Uradni list RS, št. 11/11 – uradno prečiščeno besedilo, 14/13 – popr., 101/13, 55/15 – ZFisP in 96/15 – ZIPRS1617) in Pravilnika o postopkih za izvrševanje proračuna Republike Slovenije (Uradni list RS, št. 50/07, 61/08, 99/09, 3/13 in 81/16) objavlja Ministrstvo za notranje zadeve
javni razpis 
za izvedbo projekta "Pomoč pri nastanitvi in oskrbi prosilcev za mednarodno zaščito", št. 430-676/2017
1. Ime oziroma naziv in sedež naročnika
Na podlagi 5. člena Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o tujcih (Uradni list RS, št. 5/17) ter Odloka o ustanovitvi Urada Vlade Republike Slovenije za oskrbo in integracijo migrantov (Uradni list RS, št. 11/17) je bil ustanovljen Urad Vlade RS za oskrbo in integracijo migrantov.
Urad Vlade RS za oskrbo in integracijo migrantov je s 1. 6. 2017 od Ministrstva za notranje zadeve prevzel v upravljanje obstoječi Azilni dom, njegove izpostave ter integracijske hiše in nastanitvene centre, ustrezne naloge, ustrezne javne uslužbence, opremo, dokumentacijo in prostore s področja oskrbe in integracije migrantov.
Zaradi prenosa pristojnosti iz zgoraj navedenega drugega in tretjega odstavka ter na podlagi 122. člena Obligacijskega zakonika (Uradni list RS, št. 97/07 – UPB1, 64/16 odl. US – v nadaljevanju OZ) se postopek javnega razpisa izvede na Ministrstvu za notranje zadeve, pogodba z izbranim prijaviteljem pa se sklene z Uradom Vlade RS za oskrbo in integracijo migrantov.
2. Predmet javnega razpisa
Predmet javnega razpisa je izvajanje pomoči pri nastanitvi in oskrbi prosilcev za mednarodno zaščito (v nadaljevanju: prosilci), ki so nastanjeni v azilnem domu, pomoč pri uveljavljanju njihovih pravic, operativna pomoč in socialna integracija ter zagotavljanje kvalitetnega preživljanja prostega časa.
Predmet javnega razpisa obsega izvajanje dveh vsebinskih sklopov ter zagotavljanje povezanega in usklajenega sodelovanja vseh oseb, ki bodo izvajale ta vsebinska sklopa:
– vsebinski sklop 1: Pomoč pri nastanitvi in oskrbi prosilcev za mednarodno zaščito, pomoč pri uveljavljanju njihovih pravic, operativna pomoč in socialna integracija;
– vsebinski sklop 2: Aktivnosti za kvalitetno preživljanje prostega časa.
Projekt se bo pričel izvajati s 1. 1. 2018 in se bo izvajal do 31. 12. 2020 oziroma do porabe sredstev, namenjenih za izvajanje projekta, v kolikor bodo ta sredstva porabljena pred navedenim obdobjem izvajanja projekta.
3. Pogoji za prijavo na javni razpis
– Na javni razpis se lahko prijavijo pravne osebe, ki:
– so registrirane za opravljanje dejavnosti, ki so predmet tega razpisa, pri pristojnem sodišču ali drugem pristojnem organu v RS 
ali 
imajo status mednarodne organizacije in si prizadevajo uresničiti iste cilje kot so zapisani v Nacionalnem programu Republike Slovenije za črpanje iz Sklada za azil, migracije in vključevanje, 
– nimajo v zadnjih šestih mesecih od datuma izdaje potrdila s strani poslovne banke blokiranega nobenega transakcijskega računa, 
– izpolnjujejo pogoj, da prijavitelj niti njegov zakoniti zastopnik, ni bil pravnomočno obsojen zaradi naslednjih kaznivih dejanj, ki so opredeljena v Kazenskem zakoniku: goljufija, protipravno omejevanje konkurence, povzročitev stečaja z goljufijo ali nevestnim poslovanjem, oškodovanje upnikov, poslovna goljufija, goljufija na škodo Evropske unije, ponareditev ali uničenje poslovnih listin, nedovoljeno sprejemanje daril, nedovoljeno dajanje daril, davčna zatajitev, jemanje podkupnine, dajanje podkupnine, 
– nimajo neplačanih zapadlih obveznosti v zvezi s plačili davkov in prispevkov za socialno varnost v skladu z zakonskimi določbami države, v kateri imajo sedež. 
– Projekt mora imeti realne in jasno postavljene cilje, ki so v skladu s predmetom razpisa in izhajajo iz potreb uporabnikov in naročnika.
– Interesi prijavitelja ne smejo biti v nasprotju z interesi in cilji projekta.
– Vsebina projekta mora biti skladna s predmetom javnega razpisa in ustreza ciljnim skupinam.
– Projekt mora upoštevati aktivnosti ter časovni in finančni okvir, določen s predmetno razpisno dokumentacijo.
– Projekt se ne sme izvajati kot del drugih, s strani naročnika ali finančnih skladov EU že sofinanciranih projektov.
– Projekt se mora izvajati v Republiki Sloveniji, na nacionalni ravni.
– Prijavitelji – izvajalci morajo zagotoviti izvajanje projekta po načelu nepridobitnosti.
– Vodja projekta in osebe, ki bodo izvajale aktivnosti projekta, morajo izpolnjevati pogoje iz predmetne razpisne dokumentacije.
V primeru, da prijavitelj oziroma njegova vloga ne izpolnjuje katerega od zgoraj navedenih pogojev, se vloga izloči.
4. Merila za izbor projekta
Naročnik bo vloge, ki bodo izpolnjevale vse pogoje javnega razpisa, ocenil po spodaj navedenih merilih.
Ocenjuje se vsebina projekta po spodaj navedenih merilih. Največje možno število prejetih točk po merilih je 90.
MERILO
Število možnih točk
1. Formalna ustreznost projektne prijave 
(se ocenjuje ob prvem pregledu projektne prijave)
6
a) Ali je obrazec načrtovani projektni proračun (Priloga IV/6) formalno ustrezno izpolnjen?
3
b) Ali je obrazec projektna prijava (Priloga IV/5) formalno ustrezno izpolnjen?
3
2. Ustreznost projekta
30
a) Ali je projektna prijava skladna s predmetom in obveznostmi izvajalca projekta?
15
b) Ali prijavitelj poleg zahtevanih vsebin ponuja tudi dodatne (inovativne) vsebine, ki projektu prinašajo dodano vrednost?
15
3. Izvedljivost projekta 
20
a) Ali je opis metode dela v projektni prijavi ustrezen glede na načrtovane aktivnosti/naloge potrebne za izvedbo projekta?
10
b) Ali so prepoznana kritična tveganja ter ukrepi za njihovo odpravo?
10
4. Stroškovna učinkovitost
10
5. Usposobljenost za izvedbo projekta
24
a) Ali prijavitelj razpolaga z ustrezno kadrovsko strukturo?
10
b) Ali ima prijavitelj pretekle izkušnje z izvajanjem projektov z naslednjimi ciljnimi skupinami: 
– prosilci za mednarodno zaščito, 
– osebe z mednarodno zaščito in 
– druge ranljive skupine?
10
c) Ali prijavitelj spodbuja redno zaposlovanje izvajalcev projektnih aktivnosti 
4
Pri vsakem merilu vloga prejme od 0 do 10 oziroma 15 točk, kot je razvidno iz zgoraj podane ocenjevalne lestvice. Vloge morajo pri merilu št. 5. Usposobljenost za izvedbo projekta, a) Ustrezna kadrovska struktura doseči vseh 10 točk, v nasprotnem primeru se vloga izloči.
Izbran bo en prijavitelj, in sicer tisti, ki bo dosegel največje število točk, pri čemer mora vloga za projekt po merilih prejeti najmanj 54 točk, v nasprotnem primeru se vloga izloči.
Projekti bodo ocenjeni skladno z navedenimi kriteriji ob primerjavi istovrstnih projektov in ob upoštevanju specifičnosti posameznih projektov.
V primeru, da bosta dva ali bo več prijaviteljev po zgoraj navedenih merilih doseglo enako število točk, bo izbran tisti prijavitelj, ki je po merilu 5. Usposobljenost za izvedbo projekta dosegel večje število točk.
Podroben opis meril je podan v razpisani dokumentaciji.
5. Okvirna višina sredstev, ki je na razpolago za predmet javnega razpisa
Okvirna višina sredstev za predmetni javni razpis znaša 244.514,60 EUR za izvajanje projekta od 1. 1. 2018 do 31. 12. 2020 oziroma do porabe sredstev, namenjenih za izvajanje projekta, v kolikor bodo ta sredstva porabljena pred navedenim obdobjem izvajanja projekta.
Zgoraj navedeni znesek predstavlja višino sredstev, ki jih namenja naročnik za izvedbo aktivnosti projekta za izpolnitev ciljev projekta. Sredstva za izvajanje predmetnega javnega razpisa so zagotovljena s strani Sklada za azil, migracije in vključevanje, v višini 75 % upravičenih stroškov (kar znaša 183.385,95 EUR) in sredstev proračuna RS – slovenske udeležbe v višini 25 % upravičenih stroškov.
6. Predložitev vloge
Vloga se šteje za pravočasno, če jo Ministrstvo za notranje zadeve prejme do 4. 10. 2017, najkasneje do 15. ure.
Prijavitelji oddajo vloge s priporočeno pošiljko po pošti ali osebno na naslov: Ministrstvo za notranje zadeve, Glavna pisarna, Štefanova ulica 2, 1501 Ljubljana.
7. Odpiranje vlog: odpiranje vlog ni javno. Potekalo bo predvidoma 5. 10. 2017.
8. Rok, v katerem bodo prijavitelji obveščeni o izidu javnega razpisa: prijavitelji bodo o izboru projekta oziroma izidu javnega razpisa obveščeni v roku 15 dni od dneva sprejetja odločitve o dodelitvi sredstev. Slednja bo sprejeta predvidoma v 60 dneh od roka za predložitev vlog.
9. Razpisna dokumentacija
Razpisna dokumentacija je dostopna na internetnem naslovu Ministrstva za notranje zadeve: http://www.mnz.gov.si/, zgornji meni "O ministrstvu", levi meni "Javni razpisi".
Vsa dopolnilna dokumentacija (morebitna dodatna pojasnila v zvezi s pripravo vloge, spremembe ali dopolnitve razpisne dokumentacije) bo objavljena na internetnem naslovu: http://www.mnz.gov.si/, zgornji meni "O ministrstvu", levi meni "Javni razpisi" ter preko Uradnega lista RS.
Opozorilo: Prijaviteljem se priporoča, da vse do izteka roka za oddajo vloge, na navedenem internetnem naslovu spremljajo objave morebitnih dodatnih pojasnil, sprememb razpisne dokumentacije ipd., v nasprotnem primeru tvegajo oddajo nepopolne vloge zaradi neupoštevanja morebitne spremembe ali npr. dopolnitve razpisne dokumentacije.
10. Dodatna pojasnila
Prijavitelji lahko v pisni obliki zahtevajo dodatna pojasnila v zvezi s pripravo vloge. Vprašanja lahko prijavitelji pošljejo po elektronski pošti na naslov: gp.mnz@gov.si ali po faksu na številko: 01/428-47-33, s pripisom: Dodatne informacije – Javni razpis za izvedbo projekta "Pomoč pri nastanitvi in oskrbi prosilcev za mednarodno zaščito", št. 430-676/2017.
Ministrstvo za notranje zadeve bo odgovore objavilo na internetnem naslovu: http://www.mnz.gov.si/, zgornji meni "o ministrstvu", levi meni "Javni razpisi", in sicer najkasneje 29. 9. 2017, pod pogojem, da bo prejelo zahtevo za dodatna pojasnila najkasneje do dne 20. 9. 2017.
Ministrstvo za notranje zadeve 

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti