Izobraževanje za trajnostno prihodnost podjetij

Objavljeno: 31. 7. 2024

Trajnostnost postaja ključni dejavnik za zagotavljanje konkurenčnosti, dostopa do finančnih virov in odpornosti podjetij. Toda za njeno učinkovito uresničevanje v poslovanju je pomembno dobro razumevanje tega področja. Temu je namenjen nov dinamični izobraževalni program za pridobitev naziva strokovnjaka ali strokovnjakinje za poročanje in vodenje skladnosti na področju trajnostnosti.

Področje trajnostnosti se že nekaj časa premika iz sfere priporočil podjetjem na področje regulacije, in sicer tako na ravni EU kot tudi nacionalne zakonodaje. Gre za široko področje delovanja podjetij na področju okolja, družbe in upravljanja, ki se prepleta s pravzaprav vsakim vidikom poslovanja podjetij, pri tem pa posega v vrednostne verige. S tem postaja pomembno za vse deležnike – od velikih podjetij do tistih najmanjših.

V zadnjem času je Evropska unija sprejela več regulativ, ki krepijo poročanje podjetij o trajnostnosti in podajajo nove zahteve, pri čemer je najpomembnejša Direktiva glede poročanja podjetij o trajnostnosti (CSRD). Te regulative stremijo k večji preglednosti, kakovosti in primerljivosti okoljskih in socialnih informacij ter informacij o upravljanju. Za izpolnjevanje teh zahtev je pomembno, da imajo podjetja kader, ki obvladuje področje trajnostnosti, predvsem z vidika obveznosti in globalnih trendov.

S tem zavedanjem je bilo zasnovano najnovejše izobraževanje »Strokovnjak/strokovnjakinja za poročanje in vodenje skladnosti na področju trajnostnosti«. Program je namenjen pridobivanju celovitega in praktičnega znanja ter orodij za učinkovito poznavanje Direktive CSRD in povezane regulative EU. To bo udeležence opremilo za učinkovito in uspešno vodenje trajnostnih pobud v svojih podjetjih in kakovostno poročanje informacij o trajnostnosti.


Avtorica: Tina Štrukelj, Pure Solutions. 










AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti