Akademija javnih naročil

Objavljeno: 22. 8. 2024
Akademija javnih naročil podaja poglobljeno znanje na področju javnih naročil, od zakonskih okvirjev do prakse ter pojasnjuje, kaj je e javno naročanje. Akademija javnih naročil za doseganje vaših ciljev

Akademija javnih naročil podaja poglobljeno znanje, ki omogoča celovito razumevanje pravnih pravil, praktično usposabljanje, interaktivni pristop, predavanja strokovnjakov in izmenjavo izkušenj. Med izobraževanjem bo mogoče pridobiti poglobljena kot tudi osnovna znanja, kot je na primer to, da javno naročilo pomeni pisno sklenjeno odplačno pogodbo med enim ali več gospodarskimi subjekti ter enim ali več naročniki, katere predmet je izvedba gradenj, dobava blaga ali izvajanje storitev.

Gre torej za odplačnost pogodbenega razmerja, ki je zelo kompleksno zasnovano, s samo odplačnostjo pa je tudi podana ena bistvenih prvin, ki opredeljujejo javno naročilo. In ravno zaradi kompleksnosti področja je znanje, ki ga ponuja akademija javnih naročil tisto, ki da udeležencem samozavest pri izvajanju postopkov ter udeležencem nudi boljše razumevanje pravnih in zakonskih zahtev, kar pripomore pri pripravi ustrezne dokumentacije in zagotavlja skladnost s predpisi.

Akademija javnega naročanja je dinamičen izobraževalni program, ki vam bo omogočil pridobiti vse potrebno znanje za samozavestno in učinkovito izvajanje postopkov. Naše strokovno prilagojeno usposabljanje, ki ga bodo vodili priznani strokovnjaki na področju javnih naročil, gospodarskega in civilnega prava, vam ne bo zagotovilo le skladnosti z vsemi zakonskimi zahtevami, ampak tudi poenostavilo vaše poslovanje in zmanjšalo tveganja.

E javno naročanje omogoča doseganje večje učinkovitosti v postopkih javnega naročanja, pomeni izboljšanje poslovanja uprave in zagotavlja prost pretok blaga in storitev ter dobro delovanje notranjega trga Evropske unije. Za vsakršno sporočanje in izmenjavo informacij, zlasti za elektronsko oddajo ponudb, praviloma vedno uporabljamo elektronska komunikacijska sredstva, orodja in naprave, ki morajo biti splošno dostopni in interoperabilni z izdelki informacijsko-komunikacijske tehnologije v splošni rabi ter podjetjem ne smejo omejevati dostopa do postopka javnega naročanja.

E javno naročanje lahko podjetjem ali posameznikom predstavlja zapleten proces, ki pa je lahko s pomočjo znanja, ki ga omogoča akademija javnega naročanja, opravilo, ki vam ne povzroča stresa in sivih las. K temu bo pripomoglo praktično usposabljanje, kjer bodo imeli udeleženci priložnost reševati konkretne primere iz prakse, kar jim bo omogočilo pridobiti praktične veščine in izkušnje, ključne za uspešno uporabo pridobljenega znanja v realnih situacijah.

Akademija javnega naročanja ponuja pridobitev novih veščin

Akademija javnih naročil pripomore k pridobitvi samozavesti, razumevanju pravnih in zakonskih zahtev ter zmanjšuje možnost za morebitni nastanek napak, ki bi lahko nastale med postopkom, ki ga nudi e javno naročanje. Obsežno znanje in praktične izkušnje, ki jih bo mogoče pridobiti na izobraževalnem programu, je razdeljeno v štiri module. Pri tem je vsak modul zaključena celota, medsebojno pa se povezujejo.

S poglobljenim usposabljanjem, ki ga omogoča akademija javnega naročanja, bodo udeleženci pridobili temeljito razumevanje pravnih okvirov in zakonskih zahtev. To znanje omogoča pripravo natančne in skladne dokumentacije, ki bo zagotavljala upoštevanje vseh relevantnih predpisov in zakonskih standardov. Akademija javnega naročanja bo udeleženceoborožila z novo pridobljenim znanjem in izkušnjami, kar prispeva k optimizaciji postopkov in doseganju vrhunskih rezultatov.

Akademija javnih naročil bo udeležencem zagotovila strokovno znanje, potrebno za prepoznavanje in ublažitev potencialnih tveganj, ki jih lahko prinese e javno naročanje. S pomočjo gradiva z relevantno prakso in delom na primerih se je mogoče izogniti pogostim napakam, kar vodi k večji uspešnosti in večji učinkovitosti.

Akademija javnih naročil in razdelitev na module

Akademija javnih naročil je razdeljena na štiri module, pri čemer so si vsi moduli podobni v načinu izvedbe. Vsak modul se bo pričel s predavanjem, nadaljeval pa z ogledom video posnetka, pregledom gradiva z relevantno prakso in zaključil z delom oziroma učenjem  na konkretnem primeru.

Prvi modul bo namenjen izobraževanju o osnovnih informacijah, pri čemer bomo odgovorili na vprašanja kot so, kaj so javna naročila, kaj je e javno naročanje, kateri predpisi jih urejajo, kakšna je hierarhija med različnimi predpisi, govorili bomo o kategorijah naročnikov in kakšne posebnosti so z njimi povezane, o tipih pogodb, ki se sklepajo ipd. Modul se bo nadaljeval s predavanjem na temo "priprava na izvedbo" ter zaključil s predavanjem o tem, kaj predstavlja pojem in kaj je namen ocenjene vrednosti. 

V drugem modulu se bomo naučili, kako pripraviti dokumentacijo v zvezi z oddajo javnega naročila, da naročnik zadovolji svoje potrebe in da niso kršene pravice ponudnikov. Pred zaključkom s primeri iz prakse pa bo tema tekla o tem, kdaj se lahko ponudnik sklicuje na zmogljivosti drugega gospodarskega subjekta, kakšne so posebnosti pri sklicevanju na -zmogljivosti drugega gospodarskega subjekta, zakaj je koristno, da ponudniki in naročniki poznajo postopke javnega naročanja in katere vrste postopkov pozna ZJN-3 in zakaj jih obstaja tako veliko število.

V tretjem modulu bomo spoznali, katera finančna zavarovanja poznamo, čemu je namenjeno pregledovanje ponudb in na kaj mora naročnik paziti pri pregledovanju ponudb, kakšne odločitve lahko sprejme naročnik, kdaj naročnik odločitev sploh lahko sprejme in kaj mora vsebovati odločitev. Na zadnjem, četrtem modulu pa se bomo poglobili v postopek pravnega varstva, prekrške in sklenitev pogodbe. Zaključek modula bo namenjen razpravi in vprašanjem udeležencem.

VIRI
https://www.gov.si/teme/pravila-na-podrocju-javnega-narocanja/
AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti